Кабмін вирішив ліквідувати авіаконцерн «Антонов»

Кабмін вирішив ліквідувати авіаконцерн «Антонов»
Кабінет міністрів ліквідував державний авіабудівний концерн «Антонов» у зв'язку з тим, що всі три підприємства, що раніше входили в нього, впродовж березня-червня 2015 були передані в концерн «Укроборонпром».

Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

«Це рішення уряду нарешті привело ситуацію де-юре у відповідність до Господарського і Цивільного кодексів та закону «Про управління об’єктами державної власності», - йдеться у повідомленні.

Крім того, як повідомляє прес-служба, Кабмін також доручив Мінекономіки створити ліквідаційну комісію та організувати ліквідацію концерну.

Зазначимо, що у концерн входили держпідприємство «Антонов», Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) і держпідприємство «Завод 410 цивільної авіації».

Наприкінці березня 2015 року Кабмін передав держпідприємство «Антонов» з авіаконцерну «Антонов» до складу оборонного концерну «Укроборонпром». Пізніше, в червні, до складу «Укроборонпрому» також увійшли Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) та київський авіаремонтний Завод 410 Цивільної авіації».

Державний концерн «Укроборонпром» створений в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько сотні підприємств ОПК України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще не все розвалили? Вперед!!! Руйнувати - не будувати!!! Що за 2 роки з країною зробили... :(
Відповісти
Але, ми вміємо "Україна виготовлятиме смертоносні безпілотники"-(ВП). А фактично-знищення конкурентів не Європейському ринку високих технологій. Космічну галузь вже грохнули. Тепер до літакобудуванна добралися.
Відповісти
Господи чого ви такі тупі...Тож назву по факту просто змінюють тай все.....
Відповісти
Останні новини
Кабмін вирішив ліквідувати авіаконцерн «Антонов»
27 січень, 2016, 05:35