Сьогодні у Луцьку згадували про Героїв Крут. ФОТО

Сьогодні у Луцьку згадували про Героїв Крут. ФОТО
Сьогодні, 29 січня, у день 98-ї річниці тих трагічних подій, поблизу символічної могили "Героям Крут – борцям за незалежність України", відбувся пам’ятний захід.

Про це повідомляє Волинська обласна рада

Участь у ньому взяли голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, перший заступник голови облради Олександр Пирожик, заступник Луцького міського голови Андрій Киця, секретар Луцькради Юлія Вусенко, депутати обласної і міської рад, представники політичних партій, духовенство та громадськість.

Священики УПЦ КП відслужили панахиду за сотнями полеглих Героїв Крут. Потому Митрополит Луцький та Волинський Михаїл, звернувся до усіх присутніх із промовою та наголосив на важливості героїчного подвигу студентів під Крутами, що надихає український народ у страшних реаліях сьогодення.

Опісля слово взяв перший заступник голови облради Олександр Пирожик."Пригадуючи слова нашого славного земляка, морального авторитета Євгена Сверстюка, який, аналізуючи те, що відбувається в Україні упродовж останніх майже сотню років з часу загибелі Героїв Крут, прийшов до висновку: не мир, а меч врятує українську державу! А що ми зараз маємо в найвищих ешелонах влади? Знову - псевдо-мир, неоголошена війна, не підготовлена державою боєздатна армія, а зроблена руками волонтерів. Чому ми тоді програли? Тому що тодішнє керівництво теж казало: "Мир! Давайте мир!" у той час, коли Кубань забрали. Сьогодні теж Крим забрали, а ми знову за мир... Мабуть, зараз уже ніхто не сумнівається, що у Мінську теж були підписані таємні угоди, адже те, що сьогодні відбувається в Парламенті, - це зрада України. Це знову той мир, що може призвести до втрати держави. Однак цього допустити не дозволяють нащадки Героїв Крут - сучасні українські Герої", — наголосив він.

Пам’ять про Героїв, які полягли під Крутами, усі присутні вшанували хвилиною мовчання, потому перші особи області та Луцька поклали квіти до підніжжя пам’ятного знака. На завершення мітингу-реквієму всі разом виконали Гімн України.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як як не соромно так виглядати Пирожику, а ще перший заступник? :)
Відповісти
Пирожик - рідкісний виродок!!! Закликає до війни, сидячи у теплому кріслі обласної ради і загребаючи під себе не гірше "попєрєдніков"!!! Хоче воювати, бажаючи здохнути за інтереси українського олігархату Пороха-Бені-Сєні - то й нехай валить у діючу армію, а не піариться гучними промовами і періодичними (а насправді, абсолютно безпечними) поїздками з типа волонтерськими місіями на Донбас!!!! Одне слово - виродок!!!!
Відповісти
Лучанин 2!Ви не те,що молодець,Ви супер молодець!Прямо в "яблучко"В Свободі,там усі такі "БОРЦІ" за Україну.Вже ні Вітіва,ні Мельника,ні Собуцького,ні Боруцького і ін.навіть на горизонті не видно!Одна сміхота з таких "націоналістів"
Відповісти
це прикольно!
Відповісти