Президент нагородив молодшого сержанта з Волині

Президент нагородив молодшого сержанта з Волині
Після закінчення школи Зорян Дмитрук підписав контракт на три роки і проходив службу у Володимирі-Волинському. Хоч строк дії угоди сплив, уже 9 травня наш земляк у складі 51-ї механізованої бригади брав участь в АТО.

Про це йдеться на сайті Слово Волині.

Впродовж місяця він воював під Мар’їнкою, а далі майже два місяці брав участь у кожному штурмі Савур-Могили. Бувало, по чотири-п’ять разів на добу…

Зорян – старший механік-водій танка Т-64-БВ. Як тільки починався наступ, щоразу телефонував мамі, що все добре, а з братом Ростиславом прощався, повідомляючи, що йде на завдання, з якого не повертаються… Сьогодні каже, що його охороняв Бог, мамина молитва і кохання його обраниці Аліни.

На запитання, чи не боявся смерті, відповів: "Смерті боялися всі. Але ми бачили безжального ворога, його звірства, і кожен переймався, щоб він не прийшов у наш край, до наших рідних. Тому готові були заради них іти на смерть. А вже потім зрозуміли, що й за Україну."

У боях за Савур-Могилу командування помітило мужність, безстрашність, патріотизм та відвагу Зоряна і запропонувало йому вступити до Національного технічного університету на гвардійський факультет військової підготовки. Це була його мрія, і вона збулася.

"Ще тоді я дав собі слово, що як вивчусь, то ніколи не буду робити необдуманих кроків, – каже Зорян, який ось уже півтора року навчається, – не даватиму, якщо доведеться, безглуздих наказів, бо знаю: за всім цим – люди і наша держава".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Президент нагородив молодшого сержанта з Волині
03 лютий, 2016, 17:21