Ігор Гузь про нового губернатора, перевибори і Верховну Раду

Ігор Гузь про нового губернатора, перевибори і Верховну Раду
Як прожити на депутатську зарплату, чому не подобається очільник Волинської ОДА та чи будуть перевибори? Ігор Гузь, народний депутат України, просто та без купюр розповідає про те, яка ситуація в області і в країні.

Володимир Гунчик неефективний як губернатор, тому невдовзі прийде нова людина

Очільник ОДА не вміє комунікувати з нардепами і представниками громадськості. Ця людина в мінус грає для Волинської області. Я рік намагався з ним налагодити співпрацю, я не йшов проти нього відразу. Тому терпіння в мене вже немає. Стосовно того, хто буде новим губернатором. Знаю всі кандидатури, які обговорюються зараз в Адміністрації Президента. Це і волиняни, і не волиняни. В нас кожен другий політик готовий стати керівником уряду, а губернаторами - більше. Я нікого не рекомендую. Є думки, що це буде кандидатура з поза меж області, пов'язна в минулому з силовими структурами, я вважаю, що це питання Президента.

Про перевибори і політичну турбулентність

Перевиборів не буде поки. Якщо будуть, то я буду балотуватися по свому виборчому округу.

Чому перевиборів не буде. Перше: основні політичні сили, які в коаліції, Блок Петра Порошенка і Народний фронт розуміють, що у них буде менше мандатів, тому не хочуть перевиборів. Друге. Самопоміч, радикали і Батьківщина дивляться на рейтинги і бачать, що рух Саакашвілі, який може бути, “з'їсть” їхні рейтинги. Не вигідні перевибори групі Воля народу — там мажоритарщики. Це ж знов викидати гроші. Не вигідні вибори групі Відродження — там теж мажоритарщики. Фактично, сьогодні не вигідні вибори УКРОПу — вони не хочуть бачити Прем'єр-міністром Саакашвілі. Вигідні вибори Свободі. Хоча, як казав мені один нардеп: “Ти знаєш, ми взяли 4,6 % голосів, а зараз можемо взяти 4,9 і не пройти”. Опозиційний блок... Може їм вигідно, але хто зна. Тому я думаю, що в цьому році виборів не буде. Але в нас така велика політична турбулентність, що все може бути. Фактично, всі політичні гравці готові, але я не бачу підготовки. Бо я не бачу, що створюються штаби і т.д.

Демчишин займається всім, крім вугільної галузі

На 10 шахту не передбачено ні копійки. Постійні заборгованості. Це несистемна робота Демчишина. Плюс структура Ахметова відмовилася брати наше вугілля. Це не робота депутата займатися цими питаннями. Але я буду цим займатися.

Про 4700 на руки і додаткові ресурси

Мені виділяють на оплату праці помічників-консультантів 14-15 тис. На папір не дають, я не користувався. Дають кабінет. Я коли прийшов туди, то за свої кошти не робив великого ремонту, але він там був декілька скликань. Там ще Оксана Білозір сиділа. То ми трошки кабінет оновили, ковролін поклали. Мої помічники і я сам там робили ремонт, і нікого не залучали. Харчуюся за свій кошт. Коли почалася дискусія з приводу того, чи варто підвищувати зарплату депутатам, коли я побачив лавину критики на Мустафу Нйаєма, я, як депутат-мажоритарщик, сказав, що мене все задовольняє і я не хочу в це влізати. Моя точка зору: в ситуації, коли пенсіонер отримає 1100, а депутат 4700 так і є. Але я, як депутат, який пересувається по округу, плюс їжджу в Луцьк, Київ, в мене питання стоїть не щодо прожиття. В мене автомобіль, його треба заправити, хоч він і на газу, бо ж економлю. Тому за 4700 я не можу не те що прожити, купити собі якийсь одяг, тому що маю виглядати, як народний депутат, а навіть не заправлю машину. Я вже не кажу, якщо там щось поламається чи щось подібне. Тому кожен депутат повинен шукати додаткові ресурси. Я коли балотувався, казав, що є люди, які мені допомагають, люди, які фінансують мою діяльність. Це є люди, які в окрузі є, я називав їх: Валентин Кошельников, Богдан Бадзюнь, є ті, яких я не можу назвати, які постійно допомагають. Це факт. Хтось зразу скаже, що я їм щось винен... По-різному, але в такій ситуації ми є.

Про автопарк Верховної Ради і 25 годин на поїздки

Коли депутату потрібно, то він викликає автомобіль, і він довозить тебе, куди потрібно. В місяць дають 25 годин для кожного депутата. Я за минулий рік ні разу не користувався. Але в грудні моя особиста машина була на ремонті, тому я раз 10 скористався цією послугою. Моя точка зору, що це - рудимент. Цей гараж треба прикрити. І пересування по місту — це компетенція депутата.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Гузь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 28
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ігорцю, якої ти думки про свого колегу Лапіна? Двома-трьома словами, без ліричних вступів. Завчасно дякую.
Відповісти
Тобі ще до Гунчика рачки лізти і лізти....
Відповісти
Сам факт
фінансування Гузя Кошельником ( а не кошельниковим) говорить сам за себе.Гузя тримає саганюківське контрабасне угрупування.Яке мало би давно бути в тюрязі.Тоді нафіга він той гузь так рєпєнілся під час револьціЇ.Клоун - теоретик !Зрадник виборців і обманщик!
Відповісти
Краще б для свого округу хоча б щось зробив, бо на наступний термін точно не виберуть!
Відповісти
Гузь канешно гів....о, але якщо він скине Гунчика, я йому віддамся...
Відповісти
та тобі бути депутатом сільради вже недовірять не то що ВР)))))))всі зрозуміли що крім паз.еть ти нічого невмієш жаль лиш що так пізно...
Відповісти
Ти не "правда",- ти підбрехувач з-під лавки.Тільки щоб струсити повітря,поварнякати.Конкретних претензій немає,то чого букви шукаєш на клаві?
Відповісти
Шукаю букви,щоб люди більше не проголосували за Гузя.Є достойні люди на 19-му окрузі і без заїжджого гастролера Гузя,який набрехав,щоб проголосували,а дальше брехні більше нема нічого.Оце і є весь нардеп Гузь.
Відповісти
Отже, в чому брехня?
Відповісти
Ще гузь теж стане на коліна перед народом. Я думаю це буде скоро.
Відповісти
Сашко то ти?
Відповісти
Гузь - нормальний мужик. А якщо ні то скажіть йому в очі. А тут писати ми всі мастаки
Відповісти
ондон штопаний а не мужик
Відповісти
Казали. І казали йому прямо в очі. Червоніє і втікає відразу, навіть не може слова у відповідь кинути.
Відповісти
бідака сіра. Мо скинемось панство на штани сердешному. а то буде Хлоп з Волині - штани рвані дупа в глині.
Відповісти
саме цікаве що тут пишеться "Тому кожен депутат повинен шукати додаткові ресурси." Жаль, що це говориться тільки про себе, а не для народу, який Вас обрав...
Так що не позортеся і більш таке не кажіть, бо більше вас не оберуть до влади)))
хоча і так очевидно, що не оберуть. Дайте нарешті шанс попасти до влади нормальній людині і щось спробувати зробити на ділі
Відповісти
Що,mery,палицева підлиза,хочеш нових тушок в ВР? Таких,як твiй кумир?
Відповісти
Та усі наші депутати від Волині це позор і ганьба. Щоб їх усіх по списку коні передавили!!!!
Відповісти
Однозначно треба погодитися. У Гузя понятійний аппарат, як у гопника з 90-х, формулювання думок, як у свинаря, а глибина мислення на рівні торговки насінням соняшника на ковелькському вокзалі.
Відповісти
Одним словом га...дон ти гузь
Відповісти
Скажи це мені в очі при зустрічі, чекаю відповідь
Відповісти
Говорю тобі Гузю, не ховаючись ні за яким ніком,а саме те що вчора тобі сказав Червоненко у передачі "Право на владу".А говорив Червоненко стисло і правдиво на твою адресу,бо окрім балачок і шатань по каналах ТБ,ти нічого корисного не зробив.Ти втратив інстинкт самозбереження,де саме тобі відомо і не тільки по моїй справі.І саме головне ти є зрадник,бо входиш до тих 258 котрі гвалтують Конституцію.
Відповісти
дешевий популіст і хуєс...с
Відповісти
Зате дуже добре Гузь контакт має зі своїм босом Мартиненком (який щось затих коли судом запахло по грошах у Швейцарських банках) там де купюри шелестять, там у Гузя гарний "контакт"! Ти за кого людей маєш Гузь???
Відповісти
То може він ГуСь...??? ))))
Відповісти
а що тесть колядник Зварич не допомагає чув що вже вийшов з тюрми адвокатською діяльністю занявся мріє знову до суддівства повернутися
Відповісти
Депутаты Верховной рады выступили с инициативой отменить безвизовый режим с Россией. Об этом сообщается на официальном сайте Рады. С проектом выступили депутаты фракции партии «Народный фронт» под руководством премьер-министра Украины Арсения Яценюка.В тексте постановления содержится обращение к кабинету министров Украины о прекращении действия соглашения между правительством Украины и правительством России о прекращении безвизовых поездок.
Відповісти
нах нам ваша росія
Відповісти