В українців почнуть відбирати субсидії

В українців почнуть відбирати субсидії
Цьогоріч Міністерство фінансів перевірить всіх одержувачів субсидій, пенсій та інших соціальних виплат.

Про це інформує fakty.ictv.ua

З 1 січня відомство отримало доступ до банківської таємниці, завдяки чому в Мінфіні дізнаються, де і скільки грошей витрачають українці.

Чому можуть відмовити у субсидії після подачі заяви і декларації про доходи, рішення про те, чи буде призначена субсидія і в якому розмірі, в управлінні соцзахисту повинні прийняти не пізніше, ніж через 15 днів. На даний момент в Україні субсидію отримують 5,4 млн сімей, це практично кожен третій українець. Проте в цьому році в Мінфіні заявили - після перевірки всіх пільговиків і отримувачів соцвиплат хочуть заощадити 5 млрд гривень. З яких причин українців можуть залишити без субсидії:

-Якщо у період 12 місяців до оформлення субсидії було здійснено покупку або оплачено послуги на суму від 50 тисяч гривень

-Якщо субсидиант приховує додатковий дохід

- Субсидію не можуть отримати люди, які в період за 12 місяців до моменту подання заяви на оформлення субсидії здійснили покупку або оплатили послуги на суму від 50 тисяч гривень. Виняток – оплата комунальних послуг в межах соціальних норм.

Також не враховуються медичні маніпуляції, спрямовані на забезпечення життєдіяльності, – розповіли на "гарячій лінії" Кабміну.

Якщо один з членів сім'ї, наприклад, оплатив офтальмологічну операцію на суму від 50 тисяч гривень, субсидії такій сім'ї можуть відмовити. У загальний дохід при нарахуванні субсидії також враховується дохід від продажу сільськогосподарської продукції, здачі житла в оренду, дохід від банківських депозитів або цінних паперів. Як будуть перевіряти одержувачів субсидій та пенсіонерів - Для проведення верифікації необхідно мати інформацію про фінансовий стан громадян не менше ніж з двох джерел. Одне з таких джерел – це інформація, надана з державних органів, які виплачують пенсії, соціальну допомогу або зарплату своїм працівникам. Друге джерело – дані банку про надходження цих коштів і їх використання, – пояснили в прес-службі Міністерства фінансів.

Зазначимо, цього року електроенергія подорожчає двічі – у березні та вересні. Якщо на даний момент українці, які споживають від 100 до 600 кВт/ годин електроенергії на місяць, платять за кожен кВт 78,9 копійок, в березні тариф підвищиться до 99 копійок, у вересні – до 129 копійок. Крім того, в квітні переглянуть тарифи на газ для населення.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ми ідем в європу тількі в європі отримують 3000євро зарплату а унас 100є європа вимагає подорожання кварплати
Відповісти
В Європі заробляють а в нас отримують
Відповісти
не в усій... українці макс. 1500-2000 отримують, як в якій країні...
Відповісти
Працюємо на жертву і комунальні послуги.європа нам допоможе секонхендом
Відповісти
Якщо я зрозумів то людині пенсійного віку мала заощадженя на суму 50 тис грн (назбирали з дідом за життя) краще всліпнути бо якщо звернеться в центр хірургії ока то у них супсидію заберуть.Шо за бред
Відповісти
тут погоджуюсь..., ідіотизм повний. але ж Ви обирали цих всіх...
Відповісти
Субсидії... Це збагачення олігрхів за рахунок народу. Влада надає субсидії за рахунок платоспроможних громадян, нічого не витрачаючи. Це перекачування грошей із кишень народу у кишеню олігархічних структур. Тим більше узаконене.
Відповісти
Поки ми отут теревенимо, квиток з украхі дорожчає, подумайте про це.
Відповісти
А тому,що субсидії одержують багаті, а ті люди,які всі працюють її не одержують.Ну,як можна давати субсидію підприємцям,які займаються бізнесом, людЯм,які працюють неоформлені, які працюють за кордоном і заробляють тисячі баксів грошей-це ж перевіряється поросто пробив по компу, чи такі люди виїхали за кордон і все.Або в селі має 4 корови,сотні гусе,уцрей, 50 свиней по 20 га городу і одержуюь субсиді-це вже взагалі дурдом.
Відповісти
а в село до свиней і корів не хочеш ? Ото збагатишся !
Відповісти
Ти з головою дружиш, Ганно??? Закордоном не те,що тисячі заробляють, а "мільярди",що там "мільйони")))))
Не знаю. В мене з субсидіями все гуд. І не треба тут писати та виписувати... Я не багата,але й не бомж, дякую Богу, але за комуналку не маю змоги платити 1000грн. і вище...
Тому, краще подумай як тобі її отримати і досить з селом тут всіх порівнювати! В цьому світі необхідні всі.
Відповісти
Може мені хтось доказати,що теперішня влада суттєво відрізняєтся від попередніх?Тільки будь ласка не починайте про безвізовий режим.Людині з доходом в 100$ шопінг і відпочинок в Європі не грозить.
Відповісти
Ну але ж всі в Луцьку так за Порошенка голосували, Волинь одна з небагатьох областей де цей.... набрав більше 60%!!! В чому тепер проблема???? Він ж ого го і еге гей!!!
Тому, досить тут нити. Був вибір. Вибір є завжди!!! Менше ТВ дивіться. Бо на Вас він впливає так,що тошнить. А краще Савіка подивіться в п'ятницю по інету та послухайте реалії, а не фантастику по ТСН чи СТБ!!!
Відповісти
Може мені хтось доказати,що теперішня влада суттєво відрізняєтся від попередніх?Тільки будь ласка не починайте про безвізовий режим.Людині з доходом в 100$ шопінг і відпочинок в Європі не грозить.
Відповісти
Ви не праві на 1000 відсотків, порівняно з майдаунами панда був ангел
Відповісти
Олігархат-грабунок-бідність(злидні)-субсидії-неплатежі-тупик-революція(повстання)-занепад...
Відповісти
Чому відразу занепад якщо ще одна революція?? Що ще за проплачені комменти??? Українці, Вам не надоїло за безцінь продаватися та заздрити багатшим?! Можливо, пора під ніс глянути,не думали???
Просто в революції треба все до кін. робити, а не слухати злодіїв...., от все. Треба було стріляти, йти далі, а не мирний протести 1 грудня слухати. Тоді все було б по іншому. А слухали Кличка, Сєньку, Пороха, Турчинова, Тягнибока!!! Дослухалися???
Зараз так само від ВІЙНИ відкуплюєтесь масово. А що Ви хочете??? Подумайте яу не бути рабами за 2000грн.!!! І візьміться за голову та людяність!І Господь тоді над нами згляниться...
Відповісти
Вы же сами хотели в Европу? Чем, собственно, сейчас вы не довольны?????????????? Ведь не раз вам говорили, что страна не готова к подписанию ассоциации, а вы нет, упрямые бл*!!!!!! Чего удивляетесь?
Відповісти
В Європу дідуганами дупу витирати . Сєнька розвів лохів тепер ідіть скачіть на майдан тепліше буде і газ зекономите. А Вайцман на Паску шоколядку дасть. ГИ.
Відповісти