«Лікарські таємниці»: прем'єра на ZIKу

«Лікарські таємниці»: прем'єра на ZIKу
У середу, 10 лютого, о 22:00 на телеканалі ZIK відбудеться прем'єра викривальної програми про медичне обслуговування в Україні під назвою «Лікарські таємниці».

Новий ревізійний проект покликаний показати справжню якість послуг, які надають вітчизняні заклади охорони здоров'я, та справжній рівень професійної компетентності сучасних українських ескулапів.

Головним завданням програми, як стверджують її творці, є не просто інспекція лікарень та лікарів на профпридатність, а усунення виявлених недоліків та відсторонення недобросовісних людей в білих халатах від роботи.

Досягти амбітної мети журналістам «Лікарських таємниць» допомагатимуть пацієнти, які зіштовхнулися з певними проблемами чи навіть постраждали під час лікування. Вони в якості героїв сюжетів розповідатимуть про свій негативний досвід, називатимуть конкретні медичні заклади та прізвища лікарів. Анонімність у такій справі, вважають керівники проекту, є зайвою, люди мають право знати, що через недотримання санітарних норм може загрожувати їх життю, а хто через свою халатність може їх покалічити.

«Уже під час зйомок перших програм є реакції – закриття пологового на дезінфекцію та службове розслідування щодо двох лікарів. Тож ми на правильному шляху. Нашій команді дуже хочеться, щоб основними інсайдерськими джерелами були самі медики, які хочуть змінити систему, у якій працюють, на краще, які хочуть пишатися своєю лікарнею чи поліклінікою, і тому засуджують, наприклад, колег, які оперують напідпитку. Найбільша небезпека (і не лише для знімальної групи) – це головний лікар, який вміє тікати від теми із завзятістю видатного політика», – розповідає про ризики роботи над програмою керівник департаменту соціально-економічних проектів телеканалу ZIK Ольга Мовчан.

«Програми ревізійного формату – не новинка для нашого телепростору. Тому ми намагалися зробити наш продуктом особливим, аби він не загубився на фоні інших. І нам це вдалося завдяки прямим глядацьким скаргам на телефон довіри ZIKу», – коментує концепцію прем'єрного проекту заступник генерального директора медіа-холдингу ZIK Вадим Зак.

Отож усі, хто піклується про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких, хто вважає, що клятва Гіппократа – не порожні слова, а пряма відповідальність за життя своїх пацієнтів, матимуть змогу дізнатися більше про «Лікарські таємниці» з 10 лютого щосереди о 22:00 на телеканалі ZIK.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.