Лучанам покажуть вистави про божевільню і перетворення в сміття

Лучанам покажуть вистави про божевільню і перетворення в сміття
У новий театральному сезоні Волинський обласний музично-драматичний академічний театр імені Тараса Шевченка покаже прем’єру комедії «За двома зайцями», а театр-студія «Гармидер» дивуватиме глядача постановкою «Божевільня».

Орієнтовно сезон розпочнеться на початку осені. Нині театри вивчають сценарії і готують новинки для глядачів. Волинський облмуздрамтеатр вибрав комедію українського драматурга Михайла Старицького.

«Я хочу поставити цю виставу, яка про те, що якщо ти відриваєшся від своєї природи, культури, то ти перетворюєшся в грязь, в сміття, в ніщо», - каже у повідомленні телеканалу «Аверс» режисер-постановник «За двома зайцями» Петро Ластівка.

А театр «Гармидер» прагне відкрити луцькому глядачеві польського педагога і драматурга Януша Корчака. Керівник театру-студії Руслана Порицька розповіла, що у виставі «Сенат шаленців» переважно всі ролі чоловічі.

При цьому виокремити головні чи другорядні ролі складно. Мовляв, це будуть однаково важливі історії про різних людей і ці історії створять єдину картину. До слова, дія відбувається у божевільні. І хоча п’єсу польський автор написав ще у 1931 році, вона актуальна і понині.

«Ми ще не визначилися чи саме прем’єрою відкриватимемо сезон. Також ми плануємо реанімувати п’єси, які давно не грали. В першу чергу «Мазайло», адже п’єса актуальна нині», - розповіла Порицька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанам покажуть вистави про божевільню і перетворення в сміття
10 серпень, 2012, 16:30