Військова прокуратура в Україні перетворюється на НКВС, - волинський адвокат

Військова прокуратура в Україні перетворюється на НКВС, - волинський адвокат
Тривають суди над бійцями 51-ої ОМБР. З травня місяця відбулося вже понад два десятки засідань.

Нещодавно відбулося чергове, уже в Івано-Франківську, де місцеві представники Феміди винесли близько сотні ухвал про затримання бійців 51-ої окремої механізованої бригади.

За словами правозахисника Василя Нагорного, усе відбувається з численними порушеннями закону, на які слідчий суддя не реагує.
«Винесли близько сотні ухвал. Уже обрали запобіжні заходи трьом волинянам, бійцям 51-ї ОМБр, – усіх під домашній арешт. Численні порушення зашкалюють. Все, тут вже ніякі адвокати не допоможуть! Хлопці, апелюйте до влади! Дії Івано-Франківського суду навіть коментувати не хочу», – зазначив адвокат Василь Нагорний.

Журналісти ВолиньPost зв’язалися із Василем Олександровичем, аби він детальніше прокоментував: що ж далі очікувати волинянам, яким військова прокуратура інкримінує «дезертирство».

- Наскільки важче працювати в нерідних стінах? Чи на Волині теж спочатку було нерозуміння проблеми від наших суддів?

- Не знаю, чи важче, бо питання не в цьому. Інші області «наштампували» (Івано-Франківська, Рівненська, на черзі - Чернівці) ухвал на затримання, як на замовлення від військової прокуратури, абсолютно не вникаючи в суть кримінальних проваджень. Їх подають, як «дезертирів». По цим ухвалам ми не можемо навіть апелювати. Схоже на чисту «заказуху» від військової прокуратури. На Волині такого нерозуміння не було, тому що тут всі знають, що таке «перша хвиля дикої мобілізації» і як поступили з бійцями 51ОМБр.

- Що чекати хлопцям? І чому суд в Івано-Франківську? В скількох ще містах України будуть судити волинян?

- Звичайно, в СІЗО хлопців садити не будуть, але домашні арешти вже обирають... такі запобіжні заходи, враховуючи, що це злочини середньої тяжкості (в разі доведеності!) і що бійці не ухилялись від явки в прокуратуру, є надто суворими. В які міста ще передали матеріали - мені не відомо. Поки це Рівне, Франківськ, Чернівці… Ще раз повторюю, хлопці не знали до моменту затримання, що відносно них відкриті кримінальні провадження, бо всі вони демобілізувались і всі є учасниками бойових дій.

ВолиньPost і надалі відстежуватиме судові засідання над бійцями-волинянами 51-ої ОМБР.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно могли понизити в званнях командирів 51оі. Профілактичні заходи провести з бійцями. І закрити цю тему. Видно хабарів ще не добрали франківські судді. Скільки можна знущатися з бійців? Праві не праві, добре що живі . А де ваші діти панове судді? Дехто нам обіцяв за кілька годин АТО здійснити. Забули?
Відповісти
Понос мыслей - болезнь заразная, особенно для ватных мозгов.
Відповісти
Так..виходить що волинській військовій прокуратурі не треба вже хабарів...тому й пороздавали "справи" по всій Україні...Чернівецькі судді теж хочуть нагребти бабла за наших хлопців...абсурд твориться...
Відповісти
З кожним роком рівень слідства все блище наближається до 0. Однак як прокурору (слідчому), так і захиснику - в першу чергу необхідно вивчити предмет доказування по злочинам пов’язаним з ухиленнями від військової служби. А то один - в обвинувальному акті не може чітко сформулювати обвинувачення, а потім надати до суду відповідні докази на його підтвердження. Виступи ж іншого - більше схожі на виступи на мітингу, ніж на промови захисника-адвоката в судовому засіданні.
Одне і друге приводить до затягування розгляду кримінального провадження та відтерміновує прийняття процесуального рішення, що в першу чергу відображається на хлопцях, які в свої молоді роки, і так вже багато чого пережили та відчули на собі......


Відповісти
А генерали пузаті і далі сидять по штабах і всіх здають в Москву. Хоч з одного спитали????????
Відповісти
Останні новини
Військова прокуратура в Україні перетворюється на НКВС, - волинський адвокат
16 лютий, 2016, 17:02