ЦРУ попередило про ймовірність терактів у Варшаві

ЦРУ попередило про ймовірність терактів у Варшаві
Центральне розвідувальне управління США попередило Агентство внутрішньої безпеки Польщі про високу ймовірність терористичних актів у Варшаві, - повідомляє Радио Польща.

Подібні сигнали були отримані з розвідувальних джерел, наближених до арабським організаціям в Західній Європі. Ці сигнали свідчать про те, що терористичні акти можуть здійснюватися одночасно в Софії, Бухаресті, Будапешті, Берліні та Варшаві.

ЦРУ допускає, що теракти можуть статися під час Всесвітніх днів молоді між 27 і 31 липня. Зустріч з Папою Франциском запланована в Кракові, проте, деякі заходи пройдуть і в Варшаві.

ЦРУ рекомендує вжити додаткових заходів щодо забезпечення безпеки і пропонує допомогу американських офіцерів. Агентство внутрішньої безпеки запевняє, що тісно співпрацює з партнерськими спецслужбами, але через правових обмежень не розголошує подробиць.

В уряді всі можливі побоювання зводять до мінімуму. У розпорядження польських ЗМІ потрапив документ Урядового центру безпеки під назвою «Мережа безпеки під час саміту НАТО і Всесвітніх днів молоді». Цей документ включає в себе попередній аналіз ризиків, які можуть призвести до виникнення кризової ситуації.

У список входять використання вогнепальної зброї або вибухової речовини, катастрофи за участю авіа-, залізничного або автомобільного транспорту, колективне порушення громадського порядку, відмова електричних систем і систем зв'язку, викрадення людей, дезінформація або порушення закритого повітряного простору за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.