​На Волині шукають мак та коноплю

​На Волині шукають мак та коноплю
На території області в рамках загальноукраїнської оперативно-профілактичної операції «Мак» правоохоронці проводять заходи, спрямовані на виявлення й знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження наркотичних речовин.

Співробітники Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України вкотре нагадують громадянам про те, що в Україні заборонено висівати та вирощувати мак чи коноплю, - повідомляє прес-служба поліції.

Такі дії тягнуть за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Згідно з ч. 2 ст. ст.106-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за невжиття землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снодійного маку передбачено накладання штрафу: на фізичну особу – від 153 до 306 грн, на посадовця – від 306 до 765 грн.

У разі незаконного вирощування до 100 рослин снодійного маку особа відповідатиме перед законом за скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 106-2 КУпАП. Відповідно до рішення суду, громадянину доведеться сплатити від 306 до 1,7 тис. грн штрафу з конфіскацією незаконно вирощених нарковмісних речовин.

Якщо кількість рослин коноплі перевищуватиме десять, а маку – сто рослин, то особі, яка незаконно їх вирощувала, загрожує кримінальна відповідальність. Згідно із ст. 310 Кримінального кодексу України, за вчинення цього злочину передбачено до 8,5 тис. грн штрафу чи до трьох років обмеження волі, або до семи років позбавлення волі, залежно від ступеня тяжкості вчиненого злочину.

Поліція звертається до громадян з проханням: усім, кому відома будь-яка інформація щодо незаконних посівів нарковмісних рослин, повідомляти за номером телефону 102.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.