В Луцьких школах та садках намагались заборонити готівку

В Луцьких школах та садках намагались заборонити готівку
Для того, аби контролювати бухгалтерію та обіг коштів у дитячих садках та школах міста, депутати пропонують ввести безготівковий режим.

Відповідне питання сьогодні розглядали під час пленарного засідання сесії Луцької міської ради.

Автор проекту депутат Борис Смаль намагався переконати своїх колег в тому, що кожному комунальному закладу міста потрібно відкрити рахунок в банку, аби всі кошти проходили лише від нього.

«В закладах освіти допомога надається на постійній основі, це і канцелярія, миючі засоби чи благодійні внески. Зараз облік проводять лише в зошитах чи журналах, але вони не є бухгалтерськими документами», - пояснив Борис Смаль.

Відтак, депутат пропонує заборонити готівку в комунальних закладах, облік товарів чи допомоги проводити на основі первинних документів, а за невиконання цих правил відповідальність покласти на керівників цих комунальних закладів.

Втім, таке рішення не знайшло підтримки серед більшості депутатів.

Зокрема, депутат від фракції «Солідарність» Євген Ткачук почав з’ясовувати, наскільки детально автор проекту вивчив ситуацію.

«Покажіть мені звернення – скільки людей, і з яких закладів до вас звернулися з проханням заборонити збирати готівкові кошти? Чи ви поцікавились лише в тому садочку, де працює ваша дружина?», - поцікавився Євген Ткачук.

Також депутат заявив, що більшість навчальних закладів аж ніяк не підтримує таку ініціативу, оскільки в кожній школі чи садочку створені батьківські комітети, які не тільки справно оперують коштами, а й звітують перед іншими батьками. Тому проблеми відносно готівкових коштів в комунальних закладах – немає.

Крім того, Євген Ткачук висловив таку позицію, що кошти на мийні засоби, крейду та інші побутові потреби слід передбачити за рахунок міського бюджету.

Колега депутата Тарас Шляхтич запропонував взагалі зняти цей проект рішення з розгляду, оскільки більшість батьків взагалі не підтримують таку ініціативу.

В свою чергу депутат Олександр Козлюк нагадав колегам про те, що наразі за всі кошти, які збираються відповідають або батьки, або керівники комунальних закладів.

«Я особисто зовсім не підтримую це питання»

Зрештою, депутати під час голосування не підтримали це рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А я взагалі не підтримую всіх депутатів (яка готівка, є міська рада і хай фінансує те що повинна фінансувати)
Відповісти
Нормальна ідея. Керівництво шкіл і садків взагалі не повинні торкатись тих грошей. Якщо батьки щось здають то самі і вирішують що робити з цими грошима.
Відповісти
А яке діло депутатам до батьківських грошей ?
Відповісти
А яке діло депутатам до батьківських грошей ?
Відповісти
вже й сюди луцькі депутати лапу покласти хочуть???а щоб робили школи без батьківський грошей??? багато депутатів допомогло щось придбати для школи???
Відповісти
Школи нормально обійшлися б і без батьківських грошей, наші чиновники просто менше крали б
Відповісти
Якби ми здавали, а ті гроші йшли дійсно на дітей та школу.А ви даєте батьки їм в лапи, щоб директори і їх поплічники жили вельможно.Бо в школах навчання ніяке, 35 дітей в класі, а учителі взагалі нічого не хочуть робити і вчити.Вчать 5 дітей в класі,решта просто ціпи-відбувайли.Знання нульові.Давай хабарі їм також в лапи,як лікарям,можливо зайвий раз підійдуть.А не краще здаи діток в приватну шолу,де дійсно платиш і діток вчать,ставлення чудове,дітей у класі 15.Книжки дають,кормлять пречудово, тепло.Бо корупцію викорінити зі школи просто неможливо.Якщо щось скажеш заїдять, будуть переслідувати дитину,жити не дадуть.
Відповісти
Хай наші депутати на ремонт ради скідуються! Нормально так, з батьків зібрати і з держави, а різницю хтось собі в карман кладе.
Потрібна кримінальна відповідальність для директорів шкіл і садків які ВИМАГАЮТЬ будь які гроші!!!
Відповісти
Я взагалі не здаю гроші в школу. Держава повинна всім необхідним забезпечити.
Якщо починають вимагати прошу в завуча, або директора в письмовій формі оформити свої вимоги, що б було з чим в прокуратору йти. Зразу всі ЗАТИКАЮТЬСЯ!
Відповісти