На Волині обрали керівника обласної організації Руху Наливайченка «Справедливість». ФОТО

На Волині обрали керівника обласної організації Руху Наливайченка «Справедливість». ФОТО
У Луцьку відбулась установча конференція нещодавно зареєстрованої в Міністерстві юстиції партії. Боротьба з корупцією, соціальна та історична справедливість - це основні напрямки діяльності громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість».

Про це заявив радник Валентина Наливайченка Руслан Колєсніков під час першої в Україні обласної конференції Руху «Справедливість», яка відбулася 21 липня саме на Волині.

«Дві надважливі для нас антикорупційні справи – це пожежа на «БРСМ-Нафті» та офшори друга президента – Ігоря Кононенка.

Зараз наші юристи та активісти контролюють роботу комісії Київської обласної ради, основне завдання якої - вивчити роботу органів місцевої влади Київської області та правоохоронців щодо стягнення з компанії «БРСМ-Нафта», дочірніх із нею компаній та їхніх власників, наголошую – саме власників, компенсації за завдані збитки в результаті пожежі на нафтобазі у Васильківському районі минулого року.

СБУ за керівництва Наливайченка встановила, що реальні власники компанії «БРСМ-Нафта» - колишній Міністр палива та енергетики України Едуард Ставицький і колишній заступник Генпрокурора України Анатолій Даниленко. Для нас принципово, щоб покарали саме цих людей! Для нас принципово, щоб нафтобази «БРСМ-нафта» на Вінниччині та на Київщині закрили! Бо вони працюють з порушеннями, які зафіксували МНСники під час перевірок вже у цьому році», - наголосив Руслан Колєсніков.

Також заступник керівника Руху «Справедливість» нагадав, що упродовж року Валентин Наливайченко боровся з Генпрокуратурою, де відмовлялися розслідувати офшорні діяння представників уже нинішньої влади. Але він через Печерський районний суд Києва все ж домігся того, щоб Генпрокуратура зареєструвала його заяву про причетність Ігоря Кононенка до відмивання грошей через офшори. Команда Наливайченка обіцяє, що всіма законними способами домагатиметься правди та справедливості.

«Гроші мають бути повернуті в нашу країну, а корупціонери мають сидіти за ґратами», - наголосив Руслан Колєсніков.

Цікаві факти з антикорупційних схем у Волинському регіоні озвучив новоспечений керівник Волинської обласної організації Руху Наливайченка «Справедливість» Назар Романюк. Саме його кандидатуру затвердили на обласній партійній конференції.

«У нас є багато цікавої інформації щодо махінацій під час тендерних закупівель, зокрема, по прибиранню Луцька. Якщо уважно відстежити процес, розумієш: лобіюються інтереси одних і тих же людей. Так, щороку – це нові фірми, які потім доводять до банкрутства з великими боргами. Але ж ці фірми належать одним і тим же людям, які завдяки зв’язкам у міській раді отримують за тендери десятки мільйонів гривень. Тут працюють дуже чіткі, хитромудрі схеми. І ми будемо їх викривати», - зазначив Назар Романюк.

Те саме і з лісом, каже керівник Волинської обласної організації Руху Наливайченка «Справедливість». Це - одна з найважливіших проблем для Полісся, адже тут - гектари лісів, які нещадно вирубуються. Попри повну заборону вирубки лісів, яка діє з 11 травня цього року, дерева продовжують різати тисячами під виглядом так званих «санітарних прорубок». Робота деревообробних підприємств не припиняється ні на хвилину, а значить - браку деревини немає.

«Нам відомо, як ліс вантажиться і цілими вагонами відправляється закордон. Ми знаємо, як за документами деревину проводять як сосна, а насправді вивозять дороговартісні дуби. Ось з цього ми і будемо починати - ми вже організовуємо рейди по волинських лісах з кількома групами волонтерів та бійців АТО. Ми змусимо владу припинити тотальну вирізку волинських лісів!» - підтримав Назара Романюка керівник проекту «Армія Гідності» у Волинській області Сергій Синько.

Підтримати новообрану команду до Луцька приїхала член політради громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість», Заслужений лікар України Любов Слєпова.

«Ми починаємо потужну масову ходу за справедливість! На нас покладена місія довести, що справедливість є! І це стане запорукою гідного життя!» - заявила Любов Слєпова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині обрали керівника обласної організації Руху Наливайченка «Справедливість». ФОТО
22 липень, 2016, 13:46