Волиняни не помітили бомбу на автостанції

Волиняни не помітили бомбу на автостанції
Доволі незвичну перевірку влаштували волинянам і гостям Волині співробітники облуправління СБУ, результати якої виявилися невтішними.

Незвичний експеримент щодо виявлення небезпечних предметів силовики проводили у Луцьку, Володимирі-Волинському та Нововолинську, - повідомляє Урядовий кур'єр.

Кілька годин поспіль на автостанціях трьох міст на видному місці простояла вибухівка, яку ніхто не помітив. На щастя, це були лише муляжі.

Псевдопристрої, обгорнуті у поліетиленові пакети або й без них, розмістили на видних місцях автовокзалів. За ними вели приховане спостереження. Та, на жаль, ані персонал, ані пасажири у Володимирі-Волинському та Нововолинську навіть не звернули увагу на залишений предмет.

Лише у Луцьку за більш ніж півтори години підозрілий пакет помітив лучанин та повідомив у відповідні органи. Окрім того, перевірку пильності не пройшли і водії маршруток на міжміських рейсах, коли брали так звані передачі. Не всі з них навіть теорію знають — відповідні правила прийому та перевезення вантажу, що вже казати про перевірку вантажу. В одному з транспортних засобів небезпечний муляж (навіть старанно не прихований) водій перевіз із Нововолинська до Луцька!

Співробітники СБУ зазначають, що до роботи працівників автостанцій мають суттєві зауваження. Керівники не роблять обходів території, а співробітники навіть не просять громадян через гучномовці, які є на цих об’єктах, бути пильними до підозрілих речей. Тобто не дотримуються ні нормативних документів, ні рекомендацій щодо зменшення терористичної загрози.

Такий результат перевірки силовиків не тішить. В УСБУ в області наголошують: обов’язок кожного — бути пильними та обережними, а ще — не залишатися байдужими до подій, що відбуваються навколо. Адже наша безпека — у наших руках!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Луцьку на автостанціі взагалі бардак. Смітники переповненні, бомжі лежать на лавчках ,на пероні курять та пють пивко.
Відповісти
Даже бомжи не заметили...
Відповісти
Сбу грається в войнушки чи в дитинстві не награлись. На Схід Україна бардак виправляти який допустили тільки з Вашої вини.
Відповісти
Сами подложим, сами взорвём. Спишем, сами знаете на кого...
Відповісти
як ту бомбу цигани не вкрали?
Відповісти
Дебіли. Слів не знаходжу!
Відповісти
Взагалі пофіг шо вони там проводили . В нищій країні ніхто не буде ніяких терактів проводити. Бідних людей не жалко. Увагу привертають тільки теракти в багатих країнах. 100 років в Африці з голоду мруть...
Відповісти