На Волині може обвалитись один із кращих будинків культури. ФОТО. ВІДЕО

На Волині може обвалитись один із кращих будинків культури. ФОТО. ВІДЕО
У селищі Головне, що на Любомльщині, один з найбільших за площею та кращих за плануванням будинків культури в області. Нині він потребує термінового встановлення системи опалення. Інакше від кліматичних чинників та грибків його стіни з часом можуть зруйнуватись.

Фасад будівлі вже дав тріщини, у цоколі з’явилися такі пробоїни, що можна не лише руку, але й голову в них запхати. Загалом процес ремонтних робіт застряг напівдорозі, - повідомляє Кордон.

“Минулого року з державного бюджету за підтримки народного депутата Ігоря Гузя було спрямовано 1,2 млн гривень на перекриття даху установи, встановлення вікон і дверей, заміну електропостачання. Хоча ми не сподівалися, що щось з наших звернень до нього таки дасть результат, – зазначає селищний голова Микола Демедюк. – У цьому році селищна рада вже не клопотала до політика. Відділ культури й туризму, на балансі якого знаходиться будинок, зверталися в районну раду та райдержадміністрацію з проханням виділити хоча б 200 тисяч гривень для встановлення системи опалення”.





За словами художнього керівника Алли Гогось, якій часто доводиться готувати з дітьми та дорослими концертні програми, працювати у таких умовах важко. До того ж через сирість влітку та іній на стінах взимку в приміщеннях доводиться боротися, крім корозійних факторів, ще й з грибками.

“Тут треба не просто косметичний ремонт робити, а, насамперед, облаштовувати систему опалення. Діти хворіють, не можуть в холодному приміщенні займатися. Наразі прогріваємо мінімально повітря в кабінетах електричними обігрівачами. Але, аби нагріти таку велетенську будівлю, необхідно сотню подібних теплообмінників,” – каже жінка.



Крім того, систему водопостачання теж не підключено. Після танців дітям немає, де вмитися. Аби втамувати спрагу, воду приносять із собою заздалегідь.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині може обвалитись один із кращих будинків культури. ФОТО. ВІДЕО
17 серпень, 2016, 15:32