Луцьким депутатам показали туалет в центрі і не тільки. ФОТО

Луцьким депутатам показали туалет в центрі і не тільки. ФОТО
Депутати Луцької міської ради оглянули ряд об’єктів комунальної власності, які орендарі бажають придбати.

«Особисто моя позиція, щоб більшість з цих об’єктів не продавати. Проте саме вам вирішувати. Для чого і показуємо. Бо орендар все одно звернеться до міської ради із проханням викупу. І коли вони звернуться, ми все одно будемо змушені винести на сесію», - розказав під час сьогоднішнього Дня депутата заступник міського голови Сергій Григоренко.

Найперше обранці завітали на Ковельську, 4, де на другому поверсі є одна кімната, загальна площа якої 19 метрів квадратних.


«Оціночна вартість цього об’єкту - майже 80 тисяч грн. Щоправда, це на період 2014 року. А ще тут зробили ремонт, тому вартість зросте не менше, ніж на 25%», - розповіла начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко.

Наступний об’єкт – відома усім лучанам закрита упродовж багатьох років громадська вбиральня.

Щоправда, останні три роки тут є орендар, який сумлінно платить 600 гривень в місяць.

«Три роки орендує і нічого не робить», - обурювалась секретар міської ради Юлія Вусенко.

«Є проект будівництва виставкового залу із кафе. Ми можемо зобов’язати, щоб забудовник обов’язково залишив вбиральню», - пояснила Алла Грабко.

Зазначимо, що депутати, як і присутня громадськість, були вражені тим, що, зайшовши в середину об’єкта, побачили працівників, які вже зранку почали прибирати туалет. Також варто наголосити, що завдяки добре влаштованій вентиляції, неприємного запаху в середині не було.



На кінець минулого року оціночна вартість туалету була усього 134 тисячі гривень. Загальна площа цього об’єкту – 64 м.кв.

Два маленьких кабінетики загальною площею майже 22 м.кв. без вікон, що на Київському майдані, 13, вже шість років орендує приватний нотаріус Олександр Красневич.




«Раніше платив 800 гривень оренди. Зараз підняли до 2200. Це – не під силу. Окрім цього, тут постійно тече дах. І нічого ніхто не робить, бо немає одного господаря», - розповів нотаріус.
Оціночна вартість цих кабінетів аж 90 тисяч грн.

Щодо цих об’єктів, то більшість депутатів не сильно охоче відгукувалися про їх продаж.

Наступні об’єкти народні обранці були більш схильними погодити продати. Перший - на Бойка, 6, де депутати оглянули два просторі підвали загальною площею 66 м.кв. Ці приміщення використовували як склади ще з 1963 року. Зараз на них накинув оком Микола Черниш, який планує розпочати підприємницьку діяльність і також використовувати ці підвали як склади.




«Усі мешканці цього будинку мають окремі підвали. Я також тут живу і маю підвал. Обійшов усіх мешканців, навіть написав одній власниці, яка зараз проживає в Росії, усі погодили», - розповів орендар.

Фітнес-клуб «Вакула» розмістився за адресою проспект Соборності, 31. Загальна площа об’єкту – 66 м.кв. Оціночна вартість два роки тому сягала понад 300 тисяч грн. І все ж підприємець Сергій Гурко із задоволенням придбав би цей об’єкт у власність, адже без права власності не може переобладнати опалення, яке тут централізоване.


«За опалення раніше платили шалені гроші, а тепер – просто жах», - сказав власник клубу.

Також депутати оглянули стару хімчистку, що за адресою Соборності, 7в. Цей об’єкт, найбільш імовірно, продадуть з аукціону. На її місці планується новий житловий будинок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А кому взагалі ці платні туалети в центрі потрібні? Хіба жителі ще не звикли ходити БЕЗКОШТОВНО до ЦУМу і околишні бари? Де ще знайшлися дурні, які хочуть їй взяти...
Відповісти
Не дурні,а зять Чорнухи.Хоче там побудувати 3-х поверхову будівлю.А зараз типу ледве кінці з кінцями зводить.Все заради людей.
Відповісти
Луцьк претендує на культурне місто з масою соціо-заходів, коли натовп таки мусить мати туалети! Чи стаціонарні - чи біо - влада повинна вирішувати, інакше - до ЦУМу і околишні бари платно не можна буде зайти - різатиме очі!
Відповісти
а яка вигода " три роки сплачує по 600грн.що місяця???" і срач ужасний...
Відповісти
у дупутатів культпоход?
Відповісти
Показали і що далі ,клали вони на ваш бардак ,от якби якась земелька засвітилась ,то бігли б один поперед одного .
Відповісти
Фітнес-клуб «Вакула» закрити і відкрити там туалет "Какула"!
Відповісти
за 66 кв. метрів в густонаселеному районі? Ай маладца, де такі ціни взяли? Поставте на торги - там черга буде стояти, але деж там, вже напевно "порішали" кому,шо і як і за скільки
Відповісти
юля показувала яким местом она заслужила посаду и место.
Відповісти