На Ковельщині вчились боротись з африканською чумою свиней

На Ковельщині вчились боротись з африканською чумою свиней
Нещодавно на базі Ковельського району проводився тренінг-навчання з моделювання виникнення африканської чуми свиней із залученням представників ветеринарної медицини державної та відомчої служб.

Навчання пройшло у відповідності до наказу Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області за № 46 від 29.07.2016 року, - пише Про Ковель.

У тренінгу брали участь начальники та завідуючі протиепізоотичних відділів районних державних лікарень Ковельського, Любомльського, Турійського, Шацького районів та Ковеля, спеціалісти ветеринарної медицини державної та відомчої служб Ковельського району.

Семінар відкрив в.о.начальника управління Держпродспоживслужби у Ковельському районі Микола Король, який розповів присутнім про район, розвиток тваринницької галузі в цілому та свинарства зокрема, про профілактичні заходи по недопущенню захворювання африканською чумою на території району, які проводяться спеціалістами ветеринарної медицини району.

Заступник начальника - начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Сергій Войтюк ознайомив з епізоотичною ситуацією щодо африканської чуми свиней в країнах світу та в Україні.

Про здійснення контролю за дотриманням всіма суб’єктами господарювання, незалежно від форм власності та підпорядкування, діяльність яких пов’язана з утриманням, забоєм та переробкою свиней та продукції з них, ветеринарного законодавства щодо «закритого» режиму роботи розповів Анатолій Тимофіюк - начальник відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Про проведення профілактичних заходів з метою недопущення занесення вірусу АЧС на територію області розповіла головний спеціаліст відділу організації протиепізоотичної роботи управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії головного управління Анна Синя.

На тренінг-навчанні опрацьовувалися правила відбору, пакування та транспортування патматеріалу для дослідження на африканську чуму свиней. Спеціалістами Головного управління було надано вичерпні відповіді на запитання присутніх. Підсумки тренінг-навчання підвів Сергій Войтюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.