Волиняни скаржаться на примусове встановлення лічильників газу

Волиняни скаржаться на примусове встановлення лічильників газу
Волиняни масово скаржаться на примусове встановлення будинкових лічильників газу і вимагають встановлення індивідуальних лічильників.

Про це йшлося під час засідання антикризового енергетичного штабу області, - повідомляє «Вголос».

Як відзначив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, до нього надходять скарги на примусове встановленням будинкових лічильників. На його думку, потрібно встановлювати індивідуальні газові лічильники, адже в інакшому випадку це навантаження на громадян викличе масу незадоволення.

Як відомо, останнім часом «Волиньгаз» почав масово встановлювати лічильники газу на багатоквартирні житлові будинки. При наявності в будинку газового лічильника під час розрахунку береться загальний об’єм природного газу, який пройшов по лічильнику. Далі віднімається об’єм природного газу, який люди спожили з індивідуальними лічильниками, і решта розподіляється між зареєстрованими мешканцями будинку.

На питання, чому не встановлюються індивідуальні лічильники, представник ПАТ «Волиньгаз» Олег Вінцюк пояснив, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, на цей рік запланувала безкоштовне встановлення загальнобудинкових лічильників і це включено в інвестиційні програми.

«Ми не проти встановлювати індивідуальні лічильники, але на даний момент відповіді на це питання, порушене перед НКРЕ, поки нема», – відзначив Олег Вінцюк.

Нагадаємо, що наприкінці липня Луцька міська рада підтримала депутатський запит до ПАТ «Волиньгаз» щодо можливості встановлення індивідуальних, а не загальних лічильників газу у багатоквартирних житлових будинках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От розрахунки!
Відповісти
Що значить,примусове!В нас,що рабовласницький лад!Є Закон України і поквартирний облік газу(лічильники)повинні бути встановлені в кожному помешканні до 1.01.2018 року-безкоштовно.За кошти монополіста "Волиньгаз",приватного 100%.Все інше-блуд і замилювання очей.З 1.01.2018 втрачає чинність Постанова Уряду від 23.03.2016 №203(Норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників).І Закон ступає в дію.Якщо у вашому помешканні не буде встановлений лічильник(безкоштовно)ви маєте законне право не сплачувати за газ взагалі з 1.01.2018 р.І жоден суд не має приймати позови "волиньгазу"до мешканців,які використовують газ для приготування їжі(ЗАКОН).При такому законному розвитку подій "Волиньгаз"можливо збанкрутує,але це вже інша історія...
Відповісти
Останні новини
Волиняни скаржаться на примусове встановлення лічильників газу
26 серпень, 2016, 15:07