Злочинців, амністованих за «законом Савченко», знову можуть посадити

Злочинців, амністованих за «законом Савченко», знову можуть посадити
Люди, які вчинили тяжкі злочини і вийшли на свободу завдяки так званому «закону Савченко», можуть назад повернутися в місця позбавлення волі.

Про це в кулуарах парламенту заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, - передає кореспондент ГолосUA.

«Я допускаю те, що в місця позбавлення волі можуть повернутися люди, які вийшли звідти по «закону Савченко».

Це залежить від того, як саме буде відкоректований даний закон.

Питання в тому, що під час голосування за нього ми займалися підміною понять. Тобто, перебуваючи під враженням від перебування у в'язниці Надії Савченко, ми вирішили порівнятися всіх під один стандарт. Безсумнівно, що ті люди, які довгий час незаконно утримувалися в СІЗО, - це одне питання, а коли мова йде про бандитів, гвалтівників і кримінальні елементи, то це трохи інше. Тут, на мою думку, зробили помилку, яку потрібно виправляти», - підкреслив Шкіряк.

В цей час Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав Верховну Раду невідкладно внести зміни до «закону Савченко», оскільки 785 осіб, які були звільнені із місць позбавлення волі завдяки відповідному закону, уже викриті у скоєнні злочинів, передає УНН з посиланням на сторінку МВС у Facebook.

«Ця помилка має дуже високу ціну, тому ми маємо невідкладно її виправити. Звертаюся до парламентаріїв з проханням негайно втрутитися і змінити дію цього закону», — наголосив Аваков.

За його словами, завдяки цьому закону на волю вийшло 8 200 людей, а ще 34 тисячі осіб підлягають звільненню з місць позбавлення волі за рік. З тих людей, які вийшли, — 785 вже викриті у скоєнні злочинів, з яких 22 — за умисне вбивство, 18 — нанесення травм, 10 — зґвалтування, 405 — крадіжки, 131 — пограбування, 66 — збройні розбої, 39 — шахрайство, 20 — хуліганство та інші злочини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тільки відійота з Ради...
Відповісти
Закон зворотньої сили не має
Відповісти
Заголовок не вірний, можливо злочинців можуть посадити за інші скоєнні злочини, а не за ті ж самі за якими вони вийшли
Відповісти
Зробили а потім подумали.
Відповісти
Треба "героя України"психічно хвору Савченко посадити щоб відседіла за всіх які вчинили важкі злочини і по всіх кримінальних статтях .
Відповісти
треба тебе посадити, шоб ти побачив шо це таке
Відповісти
схема проста: випустили всіх, повернуть назад не всіх) таким чином витягнули людей які дуже "просили" або яких треба. всяких зваричів і тд. а назад підуть прості васі
Відповісти
Останні новини
Злочинців, амністованих за «законом Савченко», знову можуть посадити
21 вересень, 2016, 01:14