На Волині - великі борги за газ

На Волині - великі борги за газ
Напередодні опалювального сезону заборгованість волинян за блакитне паливо сягнула 222 млн. гривень.

Про це повідомляє "Волиньгаз Збут".

Це на 56% більше, аніж в цей же період минулого року. Найбільшими неплатниками залишаються мешканці Луцька та навколишніх сіл – їх частка заборгованості складає понад 60%.

Більшість боржників не належать до малозабезпеченої категорії населення. Навпаки, люди зі скромними статками намагаються вправно сплачувати свої рахунки за енергоносії. Лише за вересень цього року більше тисячі споживачів отримали від ТОВ "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ" попередження про можливе відключення у разі невжиття жодних заходів задля погашення боргу.

Найбільш проблемними залишаються ті боржники, несплата за енергоресурс яких становить понад 5 тисяч і іноді сягає кількох десятків тисяч гривень. Такі громадяни ігнорують рахунки за газ місяцями або ж роками та не зважають на повідомлення про відключення до моменту припинення їм газопостачання.

«Зростаюча кількість боржників за спожите паливо перед початком опалювального сезону - це досить тривожний знак. Адже цьогоріч із збільшенням ціни на газ та відсутністю у опалювальний період пільгової ціни 3,6 грн за 1 куб. м для опалення, очікується подальше накопичення неплатежів. Тому рекомендуємо кожному споживачу, які мають навіть невеликі борги, звернутись до газопостачального підприємства аби вирішити свої проблеми із заборгованістю, аби напередодні зими не залишитись без тепла у домі», - каже директор ТОВ «ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ» Микола Тищук.

Відключення споживачів від газопостачання – останній та крайній захід, до якого підприємство вдається лише після ігнорування споживачем численних повідомлень про відключення. Опісля цього ТОВ "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ" надсилає до газорозподільчої компанії подання на відключення боржника.

Аби в подальшому не нарощувати заборгованість, "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ" рекомендує перед початком опалювального сезону подбати про сплату боргів, не чекаючи відключення. Адже після цього, аби надалі мати можливість користуватись газом, споживачу доведеться сплатити не лише усю суму боргу, а й компенсувати витрати газової компанії на роботи з припинення та подальшого відновлення газопостачання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.