У Польщі масово знищують українські місця пам'яті. ФОТО

У Польщі масово знищують українські місця пам'яті. ФОТО
9 жовтня 2016 р. голова Об'єднання українців Польщі Piotr Tyma повідомив, що українською меншиною виявлено зруйнований пам'ятник воякам УПА на цвинтарі села Верхрата Любачівського повіту у Підкарпатському воєводстві.

Про це повідомляє Благодійна ініціатива "Героїка" на сторінці у Facebook.

Змушені констатувати, що акції зі знищення українських місць пам'яті набули в Польщі характеру масової ліквідації українського історико-культурного спадку. Фактично ми стали свідками затирання слідів перебування нашого народу на своїх етнографічних землях. Робиться це у варварський, але дуже зручний для польського уряду спосіб: українські святині нищать "невідомі". Кожного разу невідомим вдається залишитась безкарним.

У світлі презентації українофобської стрічки "Волинь" - чекаємо на нові акти вандалізму. Наша думка: має бути чітка позиція МЗУ України - винних покарати, могили та пам'ятники відновити коштом польського уряду.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всi посажають наших героiв. Слава украiнi!
Відповісти
Чому мовчить цивілізована Європа ? Чекає дій у відповідь ?..
Відповісти
А поляки ніколи українців не мали за людей.Вони пани, а раби.А ви їдьте і гніть спину на панов побільше.Уже вся Укрїна паше на них,гній викидає, на полях клубніку збирає, яблука рвуть,горбяться раби.
Відповісти
Не розумію, в чому ваша проблема? Люди заробляють як можуть, краще мати 500 доларів, там чим 100 тут. Людям нема різниці, що робити, якщо робота ця оплачувана. До чого тут приплітати рабів??
Відповісти
Українці до своїх краще ставляться? Підіть на будь-яку фірму влаштовуватись і побачите як на вас керівництво буде дивитись, не говорю вже про тих хто гній викидає, їх в нас і за людей не тримають. У Польщі хоча б гроші нормальні платять.
Відповісти
А Україну хто буде розбудовувати?
Відповісти
А дурні українці їдуть на заробітки в Польшу до пана
Відповісти
Поляки насміхаються тільки з українців вважабть нас за рабів. Нам роботи дають такі що люди здоров"ячко гролять на тій клубніці коліна болять лазиш повзаєш , робиш як на раба платять то да але там скільки болячок потім вилазить у наших українських людей!!!!
Відповісти
Судячи з традиційно провокаційних заголовків ВолиньПосту не має підстав йому ж довіряти.
Відповісти
мова йде про зруйновані памятники! Поляки у нас навчились...
Відповісти
ЦЕ із за Волинської трагедії.ДАЖЕ ЯКЩО І РАБИ,ПРОЦЮЄМ НА ПАНА ТЯЖКО ТО ПАН ЗАПЛАТИТЬ ЗА 3 МІСЯЦЯ БІЛЬШЕ НІЖ НА УКРАЇНІ за 2 РОКИ ІЗ ВИЩОЮ ОСВІТОЮ
Відповісти
А чому вирішили, що поляки знищують памятники? Крим не татари анексували, можливо є третя сторона якій необхідний конфлікт
Відповісти
Не можливо, а так і є. Кремль фінансує, щоб розпалити ворожнечу. Тому істерика про різню піднімається активніше тоді, як дедалі більше фактів відкривають поляки про роль кремля у падінну літака під смоленском.
Відповісти
Останні новини
У Польщі масово знищують українські місця пам'яті. ФОТО
10 жовтень, 2016, 11:27