У Ковелі заборонили пересувні цирки та атракціони. ДОКУМЕНТ

У Ковелі заборонили пересувні цирки та атракціони. ДОКУМЕНТ
На земельних ділянках у межах Ковеля, які не надані у власність чи користування, заборонили розміщувати пересувні цирки та атракціони.

Про це йдеться у рішенні виконавчого комітету Ковельської міської ради «Про заборону розміщення пересувних цирків та атракціонів», - повідомляє Про Ковель.

Після міжнародного скандалу навколо місця, де начебто в роки Другої Світової війни відбулися масові розстріли євреїв та їх захоронення (територія навколо Палацу культури імені Т.Г. Шевченка) і де зазвичай зупинялися пересувні мобільні цирки-шапіто, влада міста офіційно заборонила там працювати. Також ця норма рішення стосується і заїжджих атракціонів, які зупиняються в центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

«В зв’язку з тим, що склалася ситуація навколо Палацу, ми сьогодні розглядаємо це рішення. Ось зараз є звернення від іудейської громади про встановлення там пам’ятного знаку, але пам’ятного знаку не розстріляним, а цвинтарю. Ми понаправляли відповідні листи до певних служб, управлінь, які процедурно повинні розглянути. І ще один важливий момент: іудейська громада звертається до влади з прохання, щоб ми і утримували це місце», - прокоментував рішення міський голова Олег Кіндер.

Влада міста шукає документи, які б підтверджували факт, що на території Палацу культури в роки Другої Світової відбувалися розстріли людей. «Ми ще дозбируємо деякі документи. Ми маємо офіційну відповідь від голови облдержадміністрації, що не збереглися підтвердження в частині розстрілу саме на Володимирській. Ось по Бахові – так, є свідчення свідків і всі решта документів», - додав посадовець.

Архітектор міста Людмила Мурай зауважила, що це рішення є тимчасовим і припинить свою дію тоді, коли депутати затвердять перелік земельних ділянок для розміщення там пересувних та інших мобільних цирків та атракціонів. «Поки не визначимо територію і не затвердимо її рішенням міської ради, цирк та атракціони розміщувати ніде не будимо. Коли ми визначимо земельну ділянку і затвердимо її рішенням сесії, заборона буде знята».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі заборонили пересувні цирки та атракціони. ДОКУМЕНТ
13 жовтень, 2016, 18:45