Об'єднання власників авто з іноземними номерами Волині розростається

Об'єднання власників авто з іноземними номерами Волині розростається
Об'єднання власників автомобілів з іноземною реєстрацією Волині провело друге зібрання, під час якого говорили про юридичний бік діяльності організації.

Нарада відбулася біля Луцького замку 16 жовтня.

Цього разу сюди з'їхалися люди не тільки з Луцька, а й з Ковеля, селища Ратне та ряду інших населених пунктів області.

Учасники зібрання домовилися про те, що працюватимуть лише в юридичному полі та керуватимуться в діяльності лише законами України. Крім того говорили про створення належного юридичного супроводу та вироблення рекомендації щодо захисту прав власників авто з іноземною реєстрацією.

Також йшлося про інформацію, яка надходить з джерел в органах влади про те, що у "верхах" "проштовхують" зміни в чинні закони з метою позбавити власників авто в Україні права реєструвати машини за кордоном. Для цього нібито поліції дадуть завдання при найменшій проблемі зупиняти та штрафувати власників таких автмобілів.

На думку людей, така ухвала є порушенням національного та міжнародного законодавства.

Крім того вони поспілкувалися з представниками патрульної поліції, які запевнили, що жодних вказівок про "полювання" не отримували та й не виконували б таких.

Більше про спілкування з патрульними - у відео:



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 88
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а чого б то вас не зупиняти - гастролери??? їздите, як хочете, точніше літаєте... Зробити шкоду - шукай вітру в полі. Є країна - Україна - значить є українські номери на автотранспортні засоби, а інакше - ви чужі!!!!!!!!
Відповісти
Ти лібо мусор, лібо опущена людина. Бо людина, яка має здоровий глузд, підтримувала б авто в 7 раз дешевше! А люди літають всі, хто має машини. Ти походу їздиш маршуткою і завідуєш
Відповісти
Це адекватне мислення нормальної людини, зважаючи на всі події які трапляються з машинами на іноземній реєстрації. А твій комент підтверджує не адекватність твого мислення, якщо таке взагалі є.
Відповісти
Судячи з твого жаргону ти вже років 10 відсидів?! Хамство це тільки признак бидляцтва.При дтп бляхар втікає з місця аварії здає авто на шрот і шукай вітра в полі!
Про які в сім раз дешевші авто ти несеш мені і вголову не вкладається.А давайте на крадених авто їздити вони ж і ще дешевші!!!
Відповісти
На кожному перехресті кричать,що Україна-це Європа.Тоді яке маєте право забороняти?І достала та українсько-шароварна психологія:в мене теля здохло,то нехай у сусіда корова і кобила здохне.
Відповісти
Нагнали машин воздухом а тепер хочуть працювати у юридичному полі
Відповісти
ні про що!!!
Відповісти
нинішні - владу захопили ЗАКОННО? То якого милого шарпаєтесь?
Відповісти
хто захопив?! президент вітьок втік в іншу державу прихопивши награбоване, тому провели вибори, обрали нового, все по конституції.
Відповісти
А що мав робити,чекати поки його порвуть в прямому значені того слова?)
Відповісти
Ви просто заздрите! А Я буду далі їздити на машині яку Я сам купив і пригнав, і буду їздити на таких номерах на яких Я хочу!
Відповісти
ти забув додати "буду їздити, як хочу і по тих правилах, по яких хочу", тоді все стане на своє місце.
Відповісти
будеш їздити на машині яку ТИ сам купив, на таких номерах як ТИ хочеш але рівно стільки, скільки НЕ ТИ будеш вирішувати)))
Відповісти
Підтримую зібрання повністю. В польщі і литві ніхто не вимагає євро 5. Програв від німця хороше авто євро 4 і зареєстрував без проблем.то куди ми йдем???в європу???в якій не має вимоги євро 5???
Відповісти
А Ви з цих всіх зламків покажіть хоча б євро 3... Я думаю що не знайдете.
Відповісти
Куда рухаємось?Швидше за все в ж...у.
Відповісти
а вони обьєднались проти євро 5 чи за іноземні номери?
Відповісти
Вони ще не придумали.
Відповісти
це вже просто ви злякалися, того тут і цей маразм пишете. а їм хвала! пора давно вже на це все забити і купувати норм. машини та бути юридично підкованими!
Відповісти
Пора забити і податки тож не платити.Чому кому 18-20 років хочуть зразу купити бмв і бажано даром?!
Відповісти
А ти прижени в польщу авто з України і розмитни,подивимось чи ти поставиш євро 3 на облік.А в середині євросоюзу то так само як всередині України ,купляй хоч євро 1
Відповісти
Автомобілі мають бути в Україні дешеві, як це у всьому світі. А чи це литовські, чи польські, це вже значення не має. Просто український народ шукає любі способи їздити як люди! Нехай зроблять дешеве розмитнення, заберуть акциз, дозволять авто старше 5 років, і всі проблеми, що стосуються дешевих авто, зникнуть!
Відповісти
Згідний на 101%! Якби було це все зроблено так як сказано вище , то думаю ви б були раді, що ми цього добились!
Відповісти
До чого тут "їздити як хочеш" до реєстраці?
Відповісти
шо якщо хтось наробить біди на тій машині, то кого потім шукати? поляка? чи фірму в естонії?? того їздять як хочуть і не бояться відповідальності
Відповісти
Мене, я в техпаспорт вписаний як власник. Всім там хто зібрався не потрібно платити кабальні податки, бо люди знають закон, який не вони видумали, і не вони створили колізію в законах
Відповісти
Вписаний в Україні?? Чи в польші і то від руки?!
Відповісти
З Ваших слів виходить, що тільки ті хто їздить не на УКР номерах - злобні правопорушники. Когось просто жаба душить. Сам мав авто на Укр номерах і ні коли не думав що буду їздити на Литовських номерах, поки долар не став по 26грн. і доходи в сім'ю не впали в три рази, а будівництво треба завершувати... Або нехай наша влада думає про всіх, а не тільки про себе, або когось не оберуть на наступних виборах.
Відповісти
ви правду кажете - особисто мене жаба душить. бо чому я маю платити за авто 7тис дол, а хтось привезе точно таке ж за 2,5тис? вважаю або всім дозволити розмитнювати дешево (пріоритетний варіант) або якщо це не можливо - заборонити нашим їздити на іноземнцій реєстрації. бо інакше - це подвійні стандарти
Відповісти
Всім дозволити звичайно! Тому і збираємось.
Відповісти
Ви,шавновний, реальний українець. Через таких як Ви і в країні таке... Хто Вам заважав так зробити?Не знання законів чи страх?Чи просто Ви,як всі раби????
Відповісти
Не чекай між слів,на заході більшість самих наглих дтп чи порушень то бляхарі,і часто бухові.Але оскільки їх номерів в базі немає і в більшості заїжає поляк і передає кермо українцю то при дтп (коли бляхар втікає і здає авто на шрот) шукай вітра в полі!
Відповісти
Я їжджу на LT номерах, і не збираюсь переплачувати на необгрунтовані ціни на розмитнення. BMV5 по ціні Ваз?! Якщо впровадять логічний податок 100-200€ в рік, готовий сплачувати.
Відповісти
100-200 в рік для україни готовий, а більше? ти ж в литву, за документи, техосмотр, страховку в рік більше викідаєш? скільки, 700?? тоість для чужой країни тобі 700 не шкода, а для україни тільки 200. хм. вот і маємо в країні що маємо через свою хітрожопість..
Відповісти
Т.О.потрібно робити раз в 2 роки 50уе туда, 50уе дорога назад, що ти мелеш які 700евро? А ті люди які проти дешевих авто будуть все життя рабами корупційної влади і їздити на део в кредит за 7000уе і 7000уе відсотків за 6 років і казати , як їм погано жити в Україні, так якщо тиЛОХ тібі де б ти не жив буде погано
Відповісти
та ні думаю тут ЛОХ ти, так як не можиш купити норм авто. я раніше мав авто на пл. зараз назбирав,купив на наших номерах, на пл натішивсь тай корч був, отакий вроді як у вас, низнаю який там в тебе корч мені срать.
скільки поновити дукументи стоїть(раз в рік поновлюєш чи не так?) скільки стаховка стоїть?
мені срать я не завісний, навпаки буде дишеве авто- купив бб ще й мінівена собі для сімі, не проти. а отого гамна на литовських купляти, щоб потім як курка куткудакати що я такий розуний а ви дурні, і боятись поїхати десь в київ- на море ним, бо гайци вловлять.. наш мені той гімар. накупляють тих лахів потім тут умніків включаєте..
ще й їздите як підараси... це вообще окрема стаття..
червень чорна бмвХ5 на литовцях підар в луцьку підрізав, я засігналив,він мені пальця показав, якщо ти це читаєш скажи чи нармально зріся чи кривим оставсь? показував пальця ще комусь в вікно??))) чи вже не наважуєся??))
так нахуя ви купляєте ті лахи щоб тут нити? попалив жопу чи вам тюхнули хуйню, то сидіть з тим гімаром.. сам таким був, сам мав ту хуйню...
Відповісти
респект Вам)
Відповісти
Не знаю на якому польському лаху ти їздив... На Жуку певно чи на Полонезі, а зараз щасливий володар Ланоса чи Пріори... Так от лох ти! Певно під гімн портрет Порошенка і Януковича цілуєш. Так от вумник іди своїм шляхом, ми своїм без тебе розберемось. Кому і в стоїлі воля і батіг як масаж.
Відповісти
І страховку ти платиш 50є,чувак н е свисти,Страховка тільки 300є буде на дешеве авто+поляку 300 за те що на ньому авто буде стояти (і так кожен рік)+перегнати сюди.А люди які їздять на нових део дивляться на їздаків на 20-ти літніх бмв як на лохів і ти їх не переконаєш в протилежжному.Зате коли ти починаєш ремонтувати то старе бмв то зразу стаєш гостем шротів а він гонорово їде і купляє нову запчастину!
Відповісти
Умніку,щоб ти знав в литві реєстрація, тех.огляд машини з будь якої країни європи коштує 60!!!!!!євро ми готові платити євро за добу і як що ми доб'ємося якихось відпоідних змін то ти перший побіжиш чи поїдеш по дешеву машину.
Відповісти
Ты сука сколько зарабатываешь в Литве ???? И сколько в Украине когда зп будет в Украине как в Литве тогда и не в залупу заплатить и 800
Відповісти
От і маєш всю суть менталітету українця,БИДЛЯцтво в поколіннях
Відповісти
Для чого кормити олігархів? Розмитнення в Україні - це ні чим не обгрунтоване здирство!!! Якби ціна на розмитнення була адекватна, ніхто і не їздив би на іноземних номерах. А будемо мовчати, то завтра пересядемо на велосипеди.
Я ЗА Європейські ціни на РОЗМИТНЕННЯ!!!
Відповісти
А для чого податки платити цеж теж здирництво?! А коли ідеш до лікаря ,викликаєш пожежну чи міліцію то ти хочеш шоб все безоплатно було і обовязково хочеш пенсію європейську але податки і мито платити ти срав з високої гори.І ви ше шось про олігархів пишете -срам і стид
Відповісти
В мене є два авто, одне оформлене на моє підприємство, старий пассат на наших номерах для роботи.
А під свою попу я придбав 7му бмв на литовських номерах. і їжджу я добре і не літаю, не розумію просто інших? чи це завість чи що це? якщо я ніщєброд як кажуть то хай так буде, в мене нема лишніх 10000 доларів на таке авто, а так за 2500 і пів року я тільки заміюю масло, їде і шепче)))
Відповісти
добре що ви гарно їздите, а от багато хто як пересідає на іноземні номери відразу себе безкарними відчувають. хоча в нас народ такий що й на українських номерах дебілів витачає)
Відповісти
Краще їздити на иномарці ніж на жигулях !За кордоном можна купити машину в два рази дешевше ніж в Україне .Я підтримую європейськи авто
Відповісти
Ооооо поха знов всплив....з чого б це...
Відповісти
Мабуть добре прижали цих хитрунів, якщо почали об"єднуватись і в ЗМІ бучу піднімати.
Припиніть першими порушення закону, ви порушуєте митний кодекс, маніпулюєте документами, платите хабарі за липовий вивіз/ввіз, а вимагаєте щоб вам не заборонили це робити!!!

ст. 380 Митного кодексу чітко каже, що:

Тимчасово ввезені транспортні засоби особистого користування можуть використовуватися на митній території України виключно тими громадянами, які ввезли їх в Україну, для їх особистих потреб, не можуть використовуватися для цілей підприємницької діяльності в Україні, бути розкомплектовані, а також відчужені чи передані у володіння, користування або розпорядження іншим особам.

А ви що робите? Поляк ввозить і нібито рік тут їздить без виїзду (!!!), хоча насправді повертається в Польщу.
А на авто починає їздити особа, яка авто не ввозила - громадянин України.

Що вам заважає діяти по закону, наприклад:

Тимчасове ввезення громадянами-резидентами транспортних засобів особистого користування, що класифікуються за товарними позиціями 8702, 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонни), 8711 згідно з УКТ ЗЕД та причепів до них товарної позиції 8716 згідно з УКТ ЗЕД дозволяється на строк до одного року під письмове зобов’язання про їх зворотне вивезення за умови письмового декларування в порядку, передбаченому законодавством України для громадян, після сплати всіх митних платежів, які відповідно до закону підлягають сплаті при імпорті таких транспортних засобів.

Заплатіть, будете виїзжати - кошти вам повернуть.

Але ж ні, ви ж хитрі, нехай дурень законослухняний платить? А ви організовуєтесь діяти в правовому полі - смішно слухати! Ви хочете безкарними лишитись і всіх в дурні пошити.
А якщо вже зібрались - то дійте через депутатів, співпрацюйте з ними, ви ж їх обирали, створюйте раціональні законопроекти і нехай депутат вносить на розгляд ВР.
Відповісти
А чи не краще б ставити до влади вимоги знизити крім акцизу щей мито, і дозволити вганяти машини хочаб 10 - ти річні з екологічним стандартом євро 4. Ну до євро 5 ми ще не доросли, вірніше не розбагатіли. Про той мотлох який багато хто з вас захищає вже давно пора забути. В наслідок здешевлення мита подешевшають і старі авто яких і так повно в Україні. Вид всі на словах патріоти, а тільки думаєте самі як наїбати державу. У Вас у 90 % навіть страховки немає на території України дійсної. Вїбали машину і шукай вітра в полі.. схема вгону машини іноземцем на 365 днів це бред, але 5-10 днів ще більший бред... Тут треба якийсь компроміс, ато через ці машини, які їздять на пересічку за кордон пересічному громадянину скоро взагалі буде нереально, зробіть собі окрему чергу українців з іноземними номерами та не мучте решту громадян, які на відміну від вас заплатили державі за розмитнення гроші і при цьому не вважають себе лохами .. ви собі приміром уявляєте щоб у сусідній Польщі громадяни їздили на чужих номерах, без страховки?
Не за те боретесь хлопці... Той закон про зниження акцизу до 2018 року добре, але це скоріше кістка від влади щоб трохи підготувати бідний народ. Тут треба боротись далі, а не рвати свій зад заради дешевого Гольфа чи ще якийсь мотлох якому 15-20 років.
Відповісти
Ти хворий, чесно... Подивися с-ки в місті не гольфіф чи ще чогось на іноз. номерах...Ти авто там без страховки не купиш, на відміну, від нас, "генію"...,далі нема бажання доводити,що лох-це ти і твоє друге я!
Відповісти
Сто відсотків правий!!!!
Відповісти
Ти скопіював текст і сам не розумієш його.
Відповісти
Ти є баран про якого я писав вище.
Відповісти
Де МІФ, а де РЕАЛЬНІСТЬ ?

Добрий день всім та особливий привіт тим хто пише про «заборону та охоту» на авто з Європи.

Вже майже тиждень весь «Інтернет гудить» новинами, дискусіями про те, що ДФС України хоче розпочати «сезон охоти» на не розмитненні авто з Європи. І ми не можемо залишити дану інформацію в стороні не обговоривши її. Тому ми вирішили обґрунтувати детально всі законні підстави ввезення даних авто в Україну які базуються на «реальних» правових підставах , а не на якихось «слухах, висловлюваннях» осіб, які не читають чинне законодавство України і говорять те, що їм в «голову прийде».

І так, на підставі чого це відбувається?
У відповідності до ч.1 ст. 189 Митного Кодексу України транспортні засоби комерційного призначення, що використовуються для переміщення товарів та/або пасажирів через митний кордон України, можуть тимчасово ввозитися на митну територію України без справляння митних платежів та без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.
Разом з тим, потрібно пам’ятати про пріоритетність норм міжнародного права.
Так, згідно з п. 2 ст. 2 Конвенції про тимчасове ввезення, прийнятої 26.06.90 р. у м. Стамбулі (далі – Стамбульська конвенція) «варто пам’ятати, що Стамбульська конвенція це міжнародний договір, який ратифікувала Україна і він має вищу юридичну силу ніж листи, накази вказівки, а тим більше внутрішні розпорядження», режим тимчасового ввезення надається з загальним умовним звільненням від ввізного мита і податків та без застосування ввізних обмежень чи заборон економічного характеру.
При цьому, згідно з п. “а” ст. 5 Додатку C до Стамбульської конвенції для того, щоб можна було скористатись правами на пільги, що надаються цим Додатком, транспортні засоби комерційного використання повинні бути зареєстрованими на території, яка не є територією тимчасового ввезення, на ім’я особи, яка зареєстрована або постійно проживає за межами території тимчасового ввезення, і мають ввозитись та використовуватись особами, які здійснюють свою діяльність з такої території.
В той же час, п. “а” ст. 7 Додатку C до Стамбульської конвенції зазначається, що незважаючи на положення статті 5 цього Додатку, транспортні засоби комерційного використання можуть використовуватись третіми особами, які мають належний дозвіл користувача права на тимчасове ввезення, і які здійснюють свою діяльність на користь останнього, навіть якщо вони зареєстровані або постійно проживають на території тимчасового ввезення (громадяни України попадають під дію даного положення).
Статтею 1 Додатка C до Конвенції про тимчасове ввезення визначено, що комерційне використання означає платне перевезення осіб або промислове чи комерційне платне або безоплатне перевезення вантажів.
Пунктом (a) статті 8 Додатка C до Конвенції та частиною третьою статті 189 Кодексу застережено, що тимчасове ввезення транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України допускається за умови, що такі транспортні засоби не використовуватимуться для внутрішніх перевезень на митній території України.

Тому керуючись п с. ст.. 7 додатку С до конвенції, зазначено, що:
a) транспортні засоби комерційного використання повинні бути зареєстрованими на території, яка не є територією тимчасового ввезення, на ім’я особи, яка зареєстрована або постійно проживає за межами території тимчасового ввезення, і ввозитись та використовуватись особами, які здійснюють свою діяльність з такої території;
б) транспортні засоби приватного використання повинні бути зареєстрованими на території, яка не є територією тимчасового ввезення, на ім’я особи, яка зареєстрована або постійно проживає за межами території тимчасового ввезення, і ввозитись та використовуватись особами, які постійно проживають на такій території.

Іншими словами, громадянин України, який працює комерційним агентом іноземної фірми, керуючись ст. 7 додатку до Конвенції, має право користуватися пільгами, передбаченими конвенцією, а саме ставити авто в митний режим. Митний режим, як вже зазначалось, передбачає ввезення строком виїзду до 1 року. Тому, якщо ви все ж таки вирішили стати власником іномарки з іноземним номерним знаком, проконсультуйтесь з автоюристом. Тільки незалежний автоюрист дасть вам належну інформацію стосовно ризиків покупки та визначить чи пакет документів «підходить» Стамбульській конвенції.

У зв’язку з вищезазначеним, Держмитслужба визначила порядок проведення митних процедур під час здійснення митного контролю та пропуску такого транспортного засобу, якщо він переміщується порожнім (без вантажу), але водій пред’явив до митного контролю всі нижченаведені документи:
– свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і посвідчення водія;
– документи на право власності та користування транспортним засобом;
– документи, що підтверджують правовідносини водія з особою (підприємством, установою, організацією) – власником транспортного засобу (договір на працевлаштування, установчий, засновницький договір тощо);
Відповісти
Стамбульска конвенція стосується КОМЕРЦІЙНОГО транспорту. Питань до фур і автобусів чомусь не виникає, а от приватний транспорт не є комерційним, вчить матчастину, викрутаси в суді покажете.
Відповісти
Саме так. Всі хто на авто з польською реєстрацією є "агентом іноземної фірми". Бля, не сміши. Ви ж два слова в кучу не можете зв"язати. Якщо берете витяги з конвенції, то читайте її добре, та розумійте що там пише.
Відповісти
конвенція то добре, але таких розумних і обізнаних як ви 1%. всі інші поняття не мають на яку фірму вони "працюють" в латвії))
можливо ви і доведете свою правоту в суді, але скільки ж проблем у вас буде до того суду і на чому ви будете пересуватись поки ті проблеми не рішаться? одним словом вас їба..муть довго, і нічого ви державі не пропихнете, пане юристе)
Відповісти
от через таких і живеми ми так, бо логіка"що суд Вас.... довго". самі нічого не розуміючи та не знаючи вже про це шкрябаєте, а самі 2+2 не додасте...
Відповісти
поки приблеми "не рішаться", пересуватися, Господи, чого ж Ви живете? Ви ж навіть грматно писати не вмієте та спілкуватися....
Відповісти
Мама все життя робила учілкою в школі. Заробила аж ніхера за 30 років. Мала мрію(купити машину). Насобирала 1000 баксів я ій ще 800 доклав і на день народження купив тачку на литовській реєстраціі з правом ізди на рік. Жаль що в школі хабарів не дають, тоді б купили нормально мерса за 30 тис. євро з салону. Де справедливість???
Відповісти
Непотрібно людей вводити в оману, на авто іноземної реєстрації можна їздити ЛЕГАЛЬНО при умові , що всі документи впорядку. Це є ваша власність і все.
Відповісти
От і не вводьте людей в оману, митний кодекс читайте, час Х наближається, в судах будете байки свої розказувати про пакет документів і все легально, особливо коли фіктивному роботодавцю за кордоном доведеться довести, що ви в нього працюєте, а він за вас принаймі медичну страховку як за працівника по 50-70 євро в місяц платить. Тут іноземці липу не дадуть, йому за таке штраф буде такий, що і дітям виплачувати доведеться, малювати знову в ковелі будете?))


Відповісти
прекрасно написали, краще не скажеш ++++++
Відповісти
прекрасно написаний брєд сумашедшого... і не більше того)))хоч є з кого посміятися)))) в суді зустрінемся)))
Відповісти
Митний кодекс має нижчу юридичну силу ніж міжнародні договори. В даному випадку Стамбульська конвенція і декілька статей конституції.

https://www.youtube.com/watch?v=_q-F7Wn_J8A
Відповісти
Стамбульска конвенція стосюється виключно транспорту КОМЕРЦІЙНОГО призначення.
А ввозять для приватного користування транспорт, що оформлений на юрособу неризидента.
Також ліпують документи про нібито роботу на іноземну компанію.
Простий запит до польщі чи країн прибалтики одразу покаже, що особа-водій там не працює, податки та медичну страховку не сплачує.
На тому стамбульська конвенція різко кінчається і має починатись кримінальний кодекс за підробку документів і незаконне ввезеня ТЗ в Україну.
Відповісти
Ти читав хоч раз ту конвенцію вумник? Який комерційний транспорт?
Відповісти
Вам навіть процитую положення Додатку до Договору приєднання України до Стамбульської конвенції тільки читайте в голос і дуже уважно:
Стаття 5

Для того, щоб можна було скористатись правами на пільги, що
надаються цим Додатком:
a) транспортні засоби комерційного використання повинні бути
зареєстрованими на території, яка не є територією тимчасового
ввезення, на ім'я особи, яка зареєстрована або постійно проживає
за межами території тимчасового ввезення, і ввозитись та
використовуватись особами, які здійснюють свою діяльність з такої
території;
b) транспортні засоби приватного використання повинні бути
зареєстрованими на території, яка не є територією тимчасового
ввезення, на ім'я особи, яка зареєстрована або постійно проживає
за межами території тимчасового ввезення, і ввозитись та
використовуватись особами, які постійно проживають на такій
території.

Усьо панятно?
Чи "розжувати"?



Відповісти
1) Мені цікаво де це такі є "країни прибалтики"?))
2) Цікаво чи ти щось курив\курила перш ніж цей весь фарс дешевий писати?!
3) Не поведеться ніхто на це а-ля залякування))),чао!
Відповісти
1. В школі географію треба було вчити.
2. Фарс - це зібрання, яке крім кіпішу "всьо пропало" нічого не вирішує.
3. Лякають діток бабайкою, вам аргументовано спираючись на закон пояснюють, що хітрож@пими бути не вдасться.
АСТАЛАВІСТА...вашими словами.
Відповісти
Моль,красава
Відповісти
ти хвора людина,чесно,а ще й маразматична)))
я ще ні разу не бачилаєне бачив,що укр. правоохоронні органи іноземців з к-їн ЄС притягнули до відповідальності))) сміх читати цю єрість...
Відповісти
Ну крім бруду жодних аргументів. Очевидно і в суд з тим підете))
Ось текст договору, який підписала Україна по цій конвенції. Читайте уважно і плачте...

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/995_472



Стаття 16

У разі шахрайства, порушення чи зловживання, Договірні
Сторони мають право, незважаючи на положення цього Додатка,
притягати до відповідальності осіб, які використовують документи
на тимчасове ввезення, для погашення ввізного мита, податків, та
інших належних сум, а також для накладання санкцій, яким такі
особи підлягають. У таких випадках асоціації надають допомогу
митним органам.

Тому, нерозумне "кгб", нашій митниці достатньо звернутись у країну реєстрації тз за підтвердженням факту працевлаштування у країні ЄС і вам просто ЖОПА.
Відповісти
Тимчасове ввезення автомобіля особистого користування

Окремо врегульовано ввезення автомобілів особистого користування у ст. 380 МК. Ознаками транспортного засобу особистого користування є наступні: транспортний засіб зареєстрований в уповноважених органах іноземної держави; транспортний засіб перебуває у власності або тимчасовому користуванні відповідного громадянина; засіб ввозиться цим громадянином виключно для особистого користування, а не для промислового або комерційного транспортування товарів чи пасажирів за плату або безоплатно.

Громадяни-нерезиденти можуть ввозити до України автомобіль особистого користування у режимі тимчасового ввезення на строк до 1 року. Цей строк може бути продовжено на 60 днів за умови дії обставин непереборної сили або особистих обставин, які повинні бути документально підтверджені. При цьому, автомобіль повинен бути зареєстрованим закордоном, він не підлягає письмовому декларуванню і також не потребує застосування засобів гарантування.

Громадяни-резиденти також можуть ввезти автомобіль на строк до 1 року з можливістю продовження цього строку на 60 днів. Однак, громадянам-резидентам необхідно надавати письмове зобов’язання про зворотне вивезення автомобіля, письмово декларувати його ввезення, а головне, необхідно сплатити усі митні платежі, як при імпорті транспортного засобу.

Громадяни-резиденти, які перебувають на консульському обліку, можуть ввозити автомобіль на строк до 60 днів протягом року за умови письмового зобов’язання про зворотне вивезення і декларування автомобіля. У даному випадку митні платежі не сплачуються. Від громадянина також вимагається наявність документів, що підтверджують право власності та реєстрацію автомобіля за кордоном.
Відповісти
Іншою перепоною у вільному розпорядженні власним автомобілем із іноземною реєстрацією є неможливість передати право користування автомобілем третій особі. Зокрема, у ч. 4 ст. 380 МК вказується, що автомобіль може використовувати виключно громадянин, який його ввіз в Україну, для особистих потреб. Таке обмеження суперечить ст. 7 Додатку С Стамбульської конвенції, де зазначено, що транспортні засоби приватного використання можуть використовуватись третіми особами, які мають належний дозвіл користувача права на тимчасове ввезення. Наявність положення, яке міститься в ч. 4 ст. 380 МК є неприпустимим, оскільки воно суперечить положенням Стамбульської конвенція, яка ратифікована Україною і відповідно до положень статті 9 Конституції, як міжнародний договір, згоду на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України. Наявність положення в МК, яким встановлено обмеження щодо можливості вільного використання транспортного засобу особистого (приватного) використання окрім правового нігілізму, є прямим обмеженням на розпорядження належним особі майном і створює масу незручностей на побутовому рівні.
Відповісти
Ти допускаєш лише варіант працевлаштування за кордоном? Вже давно неоригінально. А як же коли неризидент завозить сюди автомобіль і в техпаспорті вписаний резидент і неризидент?
Відповісти
те, що хтось вписаний в техпаспорт говорить лише про реєстрацію права власності на це авто за певною особою, тому це не робить резидента нерезидентом.
Стосовно ст. 7 Додатку С Стамбульської конвенції - то там же чітко вказано "які мають належний дозвіл користувача права на тимчасове ввезення".
А права на тимчасове везення, їх обсяг закріплений в Митному кодексі.
Тому нерезидент може надати право користуватись своїм транспортом нерезиденту, а от резиденту - зась.
Це випливає також зі ст.5 тої самої конвенції :
b) транспортні засоби приватного використання повинні бути зареєстрованими на території, яка не є територією тимчасового ввезення, на ім'я особи, яка зареєстрована або постійно проживає за межами території тимчасового ввезення, і ввозитись та використовуватись особами, які постійно проживають на такій території.

Останне речення перечитайте двіччі.
Відповісти
Польські номера, чи німецькі яка різниця, просто задрало іздити на Украінських відрах за 5000 , Коли можна іздити за 2000 , а ті що пишуть проти цього, скоріш за все ліниві пішоходи яких жаба дусить, або лохи які купили девятку в кредит) в любому випадку це не нормально, щоб поляк може розмитнити стару машину, а ми ні, томущо Украінці міліонери... задумайтесь, досить захищати владу! Бо вона захищає тільки своі інтереси! Думайте головою, а не емоціями.
Відповісти
Ти унікум чувак) Достало їздити на відрах за 5тис буду їздити на відрі за 2тис!)
Відповісти
Так буду, ти правильно говориш, за 2000 а не за 5000
Відповісти
Але все рівно на відрі!!! Люди то ппц
Відповісти
Ти не є власником авто на бляхах ,ти шо куриш чувак?
Відповісти
Ну що там, "Об'єднання власників авто з іноземними номерами Волині", як успіхи? Вже адреси шротів знаєте? Поспішайте, хто останнім приїде - найдешевше свого зламка здасть.
Відповісти
Та самі хитрожопі вже доки на двійників напевно,клепають.
Відповісти
цікаво, що будуть робити рєшали, які на дурнях побудували бізнес?))
зараз піде хвиля - я тобі бабло платив, ти казав що все законно і т.д.
чекаємо продовження, запасаємось попкорном.
Відповісти
Будуть казати ми не винні то всьо держава,або свалять в сусідні країни )
Відповісти
Штраф за вольво(600тис) скасовано одеським судом
Відповісти
Останні новини
Об'єднання власників авто з іноземними номерами Волині розростається
17 жовтень, 2016, 15:16