Молодь двох країн впорядкувала український цвинтар у Польщі

Молодь двох країн впорядкувала український цвинтар у Польщі
Молодь двох країн впорядкувала занедбаний цвинтар українських поховань в селі Малків у Польщі.

Поки у Польщі визнають події 1943 року на Волині актом геноциду проти польського народу, продукують антиукраїнський фільм "Волинь" та руйнують пам'ятники бійцям УПА, молодь двох країн впорядкувала цвинтар українських поховань у селі Малків (гміна Мірче, Люблінське воєводство) Республіки Польща, - повідомили у прес-службі народного депутата Ігоря Гузя.

Акція відбулася в рамках проекту «Пам'ять без кордонів!», відновленого та ініційованого народним депутатом Ігорем Гузем.

Упродовж тижня (17-21 жовтня) студенти під егідою помічника нардепа Сергія Годлевського, який і курує цей проект, вичищали територію кладовища від кропиви та бур’янів. Винесли сміття, вирізали та спалили гілля дерев, яке накривало могили. Під час п’ятиденного прибирання вивезли більше 10-ти автівок із гіллям та сміттям. Біля вже очищених могил поставили лампадки.

До участі в облаштуванні українських поховань цього разу зголосилося восьмеро студентів другого та четвертого курсів, випускники історичного факультету СНУ імені Лесі Українки та депутат Луцької міськради Микола Собуцький.

Сергій Годлевський висловлює вдячність народному депутату Ігорю Гузю за ініціативу та підтримку у відновленні проекту «Пам'ять без кордонів!», та усім волонтерам, які спільно працювали над наведенням ладу на місцях поховань українців. «Це, на мою думку, спільна дипломатія обох народів. Ми можемо підписувати угоди, приймати рішення парламентами, але завдяки таким акціям показуємо свою справжню шану, патріотизм та гідний приклад для наслідування».

У липні цього року українсько-польська молодь впродовж двох тижнів впорядковувала кладовища на території гміни Мірче (Люблінське воєводство) в селах Верешин, Ласків, Модринь та Сагринь. Незабаром уже польська молодь на 5 днів приїде до Волині прибирати разом польські цвинтарі у селі Скірче Горохівського району.

Фінансову підтримку для активної роботи з впровадження проекту «Пам’ять без кордонів» надали у Міністерстві молоді та спорту України за сприяння Ігоря Гузя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це добре. От про живих нема кому...
Відповісти
роблять для того щоб отримати щось від того.наприклад карту поляка
Відповісти
Останні новини
Молодь двох країн впорядкувала український цвинтар у Польщі
24 жовтень, 2016, 08:00