Статистика: у Луцьку 70% крадіжок ‒ «велосипедні»

Статистика: у Луцьку 70% крадіжок ‒ «велосипедні»
На Волині за рік вдвічі зросла кількість крадіжок із помешкань. У Луцьку ж статистику «наганяють» поцуплені велосипеди та дрібні речі, які важко ідентифікувати.

Про це 1 листопада повідомив тимчасовий виконувач обов’язків керівника Нацполіції області Петро Шпига.

За його словами, рівень злочинності не території області та обласного центру помітно зріс. Цьому сприяє низка причин – нестабільна економічна ситуація, війна на Сході тощо. Також на статистику вплинула й реформа, адже тепер правоохоронці фіксують абсолютно всі виклики та звернення.

«На даний час є спад вуличної злочинності, більшість крадіжок вчиняють із помешкань громадян», ‒ прокоментував Шпига.

За його словами, 70% ‒ крадіжки, коли викрадають велосипеди чи інші дрібні речі. «Банально, але на статистику вони досить сильно впливають», ‒ сказав він. Проблема у тому, що більшість викрадених транспортних засобів одразу ж перефарбовують та продають за межами області, а ідентифікувати їх складно.

Загалом же рівень квартирних крадіжок зріс у 2,5 рази, кількість незаконних заволодінь збільшилася вдвічі. Збільшилася вдвічі також кількість грабежів та розбоїв. Проте зменшилася статистика нанесення тяжких тілесних ушкоджень та викрадень людей.

«У нас на даний час стовідсоткове розкриття вбивств, умисних тяжких тілесних ушкоджень, внаслідок яких наступила смерть», ‒ розповів очільник управління.

Майже стовідсотково вдалося відшукати винуватців вимагань, зґвалтувань тощо. Шпига відзначив, що є серйозна проблема із новим видом злочинів – шахрайства через мережу інтернет. Такі справи важко документувати, часто сервери знаходяться за кордоном. За словами очільника управління, відомо й про випадки, коли ошукували волинян особи, які територіально знаходяться на окупованій території, часто навіть у місцях позбавлення волі. Проте можливості їх затримувати немає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Статистика: у Луцьку 70% крадіжок ‒ «велосипедні»
01 листопад, 2016, 17:50