Муніципали роз’яснили конфлікт на луцькому «Пасажі». ВІДЕО

Муніципали роз’яснили конфлікт на луцькому «Пасажі». ВІДЕО
Муніципальна поліція оприлюднила власне бачення конфліктної ситуації, що виникла під час боротьби зі стихійною торгівлею біля луцького ринку «Пасаж».

Про це на власній ФБ-сторінці написала директор департаменту муніципальної поліції Луцької міськради Юлія Сиротинська.

За її словами, боротьба зі стихійною торгівлею на парковці на вулиці Карпенка-Карого біля входу в ринок «Пасаж» триває на підставі відповідного рішення виконкому. Муніципали та патрульні склали 9 адмінпротоколів проти осіб, які торгували на парковках із землі та з автомобілів.


ПП «ВКФ «Домінанта» тричі направляли листи та двічі видавали приписи щодо припинення незаконних дій на земельній ділянці, наданій по договору оренди під парковку.

З 11 жовтня муніципали розпочали чергування задля недопущення несанкціонованої торгівлі. За 14 днів вдалося ліквідувати таку торгівлю з асфальту та з автівок. Щоправда, окрім торгівлі, яку здійснювала Алла Трасковська.

Її 23 жовтня попередили, що у випадку порушення 25 жовтня її притягнуть до відповідальності, товар вилучать, а матеріали передадуть до суду.

«З відео, що додаємо, чітко видно що на 8 піддонах розташовано понад 20 мішків з овочами та ряд ящиків, що повністю перекривають вільний рух транспорту на парковці», - стверджує Сиротинська.

За її словами, спочатку Трасковська поводилася адекватно. Але згодом почала принижувати, обзивати працівників муніципальної поліції та патрульних.

Затим вона розпочала кидати овочі, мішки та ящики в автомобіль, супроводжуючи дії нецензурними словами.

Кульмінацією конфлікту стало нанесення Трасковською удару патрульному поліцейському, який попередив громадянку про відповідальність щодо висловлювань.

Коли приїхав чоловік цієї пані, ситуація загострилася. Він перегородив виїзд автомобіля, у якому були вилучені овочі. Чоловік та донька Трасковської, зазначає очільниця луцьких муніципалів, почали закликати людей чинити опір та перешкоджати руху автомобілів на паркувальній зоні, погрожувати фізичною розправою муніципалам та патрульним. Донька Трасковської вдарила працівника муніципальної поліції та патрульного.

Матеріали адміністративної справи 26 жовтня направлені до суду разом з протоколом огляду та вилучення товару (перець 48 кг; картопля 390 кг; капуста 359 кг; морква 279 кг).





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Базарні спекулянти обнагліли. Торгують не тільки на парковках,а також перкривають міські вулиці. Карпенка Карого та Кравчука перетворили на клоаки.Молодці поліцейські. нехай ще податкова перевірить -цих горе підприємців.
Відповісти
Не базарники а бидлота.Видно,що три класи освіти.
Відповісти
на "варшавці" селяни не продають товар із землі, піддонів, ящиків? Торгівлю овочами таки треба впорядкувати.
Відповісти
селянам - можливість продавати свою продукцію без посередників!!! Базарам - це утопія і розсадник криміналу. Ринок на ДПЗ - не вихід,бо немає належної інфраструктури, але такий гадюшник як "варшавка" не повинен існувати в сучасному місті. Ціни на такі ж самі за якістю товари - в рази вищі ні ж в "Порт Сіті" і "Там-Тамі", та і будь-якому іншому маркеті
Відповісти
бідний працівник муніципальної...його вдарила базарниця...мабуть важкі тілесні... цікаво це в муніципалку беруть по відбору - "не попав в поліцію"?
Відповісти
да да,парковка за 100-300 гривень,в залежності яка машина.Про це ніхто не згадав.
Відповісти
Відповідно до ст. 160 про адміністративні правопорушення.конфіскація предмета який ставзнаряддям вчинення адмін. Правопорушення полягає в примусові безоплатній передачі цього предмета у власність держави виключно за рішенням суду.. тобто працівники муніципальної поліції відповідно чинного законодавства діяли не правомірно. Що суперечить чинним нормам закону
Відповісти
написала сиротинська, Господи і Вам ще далі жити хочеться з такою "владою" ницою та гидотною??? я дивуюся даній "лучанці". ми всі знаємо,як попадали в поліцію, ши вирішувала сума 1000 і так далі, а про цих горе муніципалів взагалі і знати не хочеться. закрити той держ. відділ і всіх позвільняти!(це ще для мінімума)
Відповісти
Ти що з глузду зїхав. В там там і і порт сіті націнюють роблять в 5 раз . А на ринку менше 1. Тому і їх ганяють. Піднімай те олігархів і надалі
Відповісти
Це не муніципали повинні роз'яснити а суд
Відповісти
А наскільки відомо муніципали програли всі суди.
Відповісти
Ст. 186. Кримінального кодексу України. ГРАБІЖ вчинений групою осіб,відкрито Карається від 4 до 6 років обмеження волі.
Відповісти
Дії муніципалів є незаконні і злочині. які караються кримінальним кодексом україни
Відповісти
Є певні процедури вилучення товору ,прописані в нормативно-правових актах. Їх повинні дотримуватись. Але про них людина яка продає капусту незнає. Але закон для всіх один.
Відповісти
Якщо комусь цікаво можу розписати. І підтвердити це юридично. Що дії працівників муніципальної поліції є не закони.
Відповісти
Як може державний службовець . сказати людині що ви виглядає на троєчку. ЦЕ людина з 2 вищими освітами. Це позор.
Відповісти
Позорище державної влади
Відповісти