У Луцьку розповіли, як розвивати агробізнес

У Луцьку розповіли, як розвивати агробізнес
На базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за сприяння Української соціальної академії (Київ) у Луцьку відбувся другий модуль Школи інновацій та соціального підприємництва «Функціональна архітектура агробізнесу».

Упродовж двох днів для учасників організували семінари, лекції, практичні заняття з використанням мультимедійних та інтерактивних засобів. Теоретичне навчання поєднувалося з практичними бізнес-кейсами для кращого сприйняття та засвоєння нових знань, - повідомили у прес-службі СНУ.

29 жовтня зі слухачами працювала кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки, безпеки та інноваційної діяльності підприємства Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Алла Лалюк. Лектор брала участь у програмі стажування за курсом «Ознаки успішного лідерства» в рамках роботи українсько-американського тренінгу, проведеного представниками компаній «GlobalLeadership» та «Chick-fil-A», що простежувалося під час викладу матеріалу на тему: «Маркетинг в АПК як економічний інструмент управління».

Досвідом створення та ведення аграрного бізнесу в рамках лекції-інтерв’ю «Інвестиційна діяльність на підприємствах АПК» поділилися заслужений працівник сільського господарства України, директор одного з найбільших сільгосппідприємств на Волині – товариства «П’ятидні» (Володимир-Волинській район) Валерій Діброва і голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Рожищенського району (Волинська область), підприємець-одноосібник Руслан Хомич. Специфіка підприємств запрошених гостей є подібною – кожен вирощує на рідній землі овочеву і зернову культури.

На завершення зустрічі слухачі отримали запрошення відвідати найбільше сільськогосподарське товариство Волині «П’ятидні».

Про «Менеджмент змін. Організаційний дизайн АПК» розповіла Наталія Карпчук – доктор політичних наук, доцент кафедри міжнародної інформації факультету міжнародних відносин Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Лектор закцентувала увагу на завданнях стратегічного управління – забезпечити взаємодію організації із середовищем, яке дозволяло б їй підтримувати потенціал на рівні, необхідному для досягнення мети, і давало б можливість виживати в довготерміновій перспективі.

30 жовтня слухачі Школи інновацій та соціального підприємництва розпочали з роботи над темами: «Економічна та соціальна ефективність АПК: як правильно розрахувати та що врахувати при стратегічному плануванні?» та «Операційний менеджмент в аграрній сфері (сервіс/виробництво/переробка/логістика)».

Працював з учасниками Юрій Горбенко – директор Департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації. Оскільки лектор розпочинав трудову діяльність головним інженером у колгоспі «Прогрес» Млинівського району Рівненської області, довгий час працював головою Луцького районного агропромислового об’єднання він поділився практичним досвідом ведення сільського господарства з обох сторін – приватної та державної.

Трикутник відповідального громадянина: «Соціальне підприємництво – Відповідальне виробництво – Відповідальне споживання» розглядали разом із Зиновієм Свередою – доктором соціальної економіки, доцентом Папського Григоріанського університету (м. Рим, Італія). Також пан Зиновій розкрив тему «Підприємництво, засноване на цінностях громади». У якій особливу роль відвів кооперації та навів чималу кількість успішно реалізованих проектів. Порівняв європейський досвід започаткування справи та ведення бізнесу з українським.

У рамках другого модуля приватний підприємець Ігор Мельниченко провів LAB IDEAS: «Як бути успішним на динамічному агроринку?» Лектор має досвід роботи у тренінгу «Побудова команди», пройшов курс «Інтелектуальна підготовка організаторських здібностей керівника». Поділився досвідом роботи створення міні-пекарні, оскільки працював директором цього підприємства. Також неабиякий досвід отримав під час роботи над різними за спрямуванням підприємницькими проектами. Лектор закликав молоде покоління «ніколи не боятися нового, оскільки тільки здолавши труднощі відчуваєш дійсним смак задоволення від результату роботи. Це і є секрет успіху та вдалої справи», – зазначив Ігор Мельниченко.

Наступною темою для Школи інновацій та соціального підприємництва є Модуль 3. «Start-up: цінності, фандрайзинг, соціальна промоція».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: СНУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку розповіли, як розвивати агробізнес
03 листопад, 2016, 12:57