На Волині квартири для родин загиблих атошників пропонують купувати «по-новому»

На Волині квартири для родин загиблих атошників пропонують купувати «по-новому»
Надалі житло для родин загиблих учасників АТО та осіб, які стали інвалідами внаслідок участі у війні, не купуватиме обласна держадміністрація – відповідно до постанови Кабміну, родини самі розпоряджатимуться коштами. Фінансування на житло передбачене обсягом 9 тисяч гривень за метр квадратний.

Про це йшлося 7 листопада під час оперативної наради.

Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що існує перспектива, коли Волинська обласна держадміністрація «не куплятиме» квартири для відповідних категорії. Надалі кошти із держбюджету виділятимуть безпосередньо родинам.

«Було дуже багато звернень із родин загиблих і учасників АТО із проханням прискорити вирішення їхніх житлових питань», ‒ зазначив Гунчик. Проте часто сім’ї із районів просили придбати їм квартири у Луцьку, і тоді, за словами губернатора, «виникали труднощі».

Тож, це питання підіймали у Кабміні, аби уникнути конфузів, просили змінити схему. Там до пропозицій прислухалися і підготували відповідну постанову, згідно з якою для родин виділятимуть кошти, а сімʼї самі визначатимуть, де купити житло і чи купувати його взагалі.

За словами губернатора, постанова вже вступила в дію. У ній передбачене фінансування обсягом 9 тисяч гривень за квадратний метр житла. Гунчик зазначив, що родинам, організаціям ветеранів та учасників АТО додатково повідомлять цю інформацію, а начальник управління соцполітики Оксана Гобод детально проінформує апарат ОДА щодо можливого порядку на наступній апаратній нараді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
СпортPost №2: тренування ніг
07 листопад, 2016, 12:00
На Волині квартири для родин загиблих атошників пропонують купувати «по-новому»
07 листопад, 2016, 11:52