Нові дороги та чисті парки: Петро Нестерук відзвітував за рік роботи

Нові дороги та чисті парки: Петро Нестерук відзвітував за рік роботи
Депутат Луцької міської ради Петро Нестерук провів річний звіт для мешканців свого округу. Так, цьогоріч обранцю громади вже вдалося зробити чимало: відремонтувати частину доріг, покращити благоустрій парку та організувати ряд благодійних акцій. У подальших планах Нестерука – не менш активна підтримка молоді та робота над вирішенням проблем округу.

Звіт депутата відбувся 19 листопада у школі №17, що на вулиці Щусєва.

«Його увага до школи дітей, матеріалів дуже висока», - зазначив директор школи №17 Олег Мах. Тож ще перед звітом депутата він зазначив, що за час каденції Петра Нестерука для школи зроблено значно більше, ніж за увесь попередній період.

«Чи не єдиний депутат, якийсь після виборів приходить, питається і допомагає», -каже директор школи №17. Нестерук подякував Маху за такі схвальні відгуки.

Депутатська діяльність

Для Петра Нестерука це перша каденція обранця громади. За рік він відвідав 13 з 14 сесійних засідань підготував та подав 23 депутатські запити. У Луцькраді його обрали головою постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва. За час роботи відбулося 10 засідань комісії, на яких розглянули понад 50 питань.

Фракція "Солідарності" в міській раді
Фракція "Солідарності" в міській раді


На своєму окрузі депутат чи не найперше взявся вирішувати найболючіше для багатьох лучан питання.

«Найголовніше у нас - це дороги, є місця, де їх не було взагалі. Тому роботу зосередили на найскладніших місцях. Цьогоріч вже році здійснили капітальний ремонт доріг частини вулиці Петра Маха, вулиць Сапалаївської, Григорія Сковороди, Павла Пащевського, Князів Острозьких, Дарвіна, Морозова, Християнської та Петра Могили. Окрім того, вже розпочали ремонт вулиці Балківська - там кладуть щебеневе покриття.



Також здійснили капітальний ремонт прибудинкової території будинку на вулиці Гетьмана Мазепи, 49.

Пріоритетним напрямком роботи Нестерука була й допомога навчальним закладам. Так, у школі №17 провели очистку систем опалення, а у дитсадку №30 відремонтували частину покрівлі.

«У нас були проблеми із перекриттям. Коли ви прийшли одразу ж ця проблема вирішилася- частину даху перекрили», - розповіла завідувач дитсадка №30 Ірина Андросюк. За її словами, садочок потребував ремонту покрівлі вже дуже давно, проте нікому не було й діла до проблем. Проте Нестерук не просто вислухав про проблему закладу, а й дійсно допоміг.

Вона подякувала Нестеруку й за активну учать його благодійного фонду «ДІЗАР» у «солодкій» акції для діток. Вихованці садочка разом із батьками готували солодощі, які під час ярмарку купували благодійники. Тож завдяки цьому вдалося виручити 7 тисяч гривень, які передали волонтерам на лікування поранених бійців.

Директор школи №17 додав, що окрім очистки опалювальної системи, благодійний фонд Петра Нестерука допомагає малозабезпеченим діткам – минулоріч за кошти Нестеруа харчували 12 школярів, цьогоріч -15.



До слова, школу №17 включили до переліку об’єктів, які модернізують у рамках співпраці із НЕФКО. Проект cпрямований на збільшення енергозбереження, передбачає повну термомодернізацію навчального закладу.

«Ми будемо одні з перших, дякуючи вам, я бачив перелік шкіл у міській раді»,- додав Мах.

Благодійність

Петро Нестерук неодноразово розповідав, як любить парк 900-річчя, у якому гуляв ще в дитинстві. Тому ставши депутатом, він звернув на нього особливу увагу.

«Парк має бути культурним місцем, де приємно відпочивати зі родиною та погуляти з дітьми», - зазначив депутат. Тому ще весною він організував велике прибирання території парку, на яке мешканці району та й інші лучани приходили цілими сім’ями. Після прибирання у парку встановили 20 лавочок.

На прибирання парку прийшов міський голова Микола Романюк
На прибирання парку прийшов міський голова Микола Романюк
Працював, як і усі
Працював, як і усі


До Дня міста за сприяння обранця громади провели Кубок України із стронгмену на який завітало чимало відомих силачів. До Дня незалежності у парку 900-річчя організували міні-святкування для дітей, а до Дня книги малечу запросили на цікаві майстер-класи, під час яких створили яскраві графіті поблизу місць відпочинку дітей.

Окрім того, Петро Нестерук є засновником двох благодійних фондів – «ДІЗАР» та «Квітка Полісся» (Квітка Полісся це громадська організація а ДІЗАР це благодійний фонд).

Керівник фонду Юлія Міндюк розповіла про напрямки благодійності. Перш за все допомагають неповносправним діткам та малечі із малозабезпечених сімей, та активній молоді.



Також не лишають без уваги людей без визначеного місця проживання – для них забезпечують харчування.

Влітку для дітей організували поїздки для лідерів шкільного самоврядування Луцька та пілотів 7-ої тактичної авіації на озеро Світязь.

«Окрім того, до нас приїжджали діти із Харкова, вони спілкувалися із нашими дітьми», -додала Міндюк.

Для неповносправних діток організовують виготовлення квітів. Тож 2 грудня 2 «Стоп-кадрі» організують ярмарок, де кожен охочий зможе придбати для себе вироби.

У найближчих планах Нестерука – збудувати футбольне поле та спортивний майданчик, які зможуть відвідувати усі охочі. Для підготовки спортивних зон вже розробили план.

«На сьогодні цей проект готовий. Залишилося тільки почати та закінчити», - жартує обранець громади. Тож будівництво Майданчика планують завершити до Дня молоді 2017-го року.



«Мені хотілося максимально зробити щось для мікрорайону…Не все так гладко. Я перший рік є депутатом, але у подальшому намагатимусь ще більше зробити для округу», - підсумував Нестерук. Тож усіх, хто має пропозиції чи прохання, він попросив звертатися у приймальню.

Після звіту декілька слухачів захотіли особисто поспілкуватися із депутатом, аби подякувати йому за роботу.

«Я задоволений роботою депутата. Усі ініціативи, які ми вносили Петру Калениковичу, біли підтримані», - розповів мешканець вулиці Мазепи Сергій Матвіюк. Одразу ж після виборів представники вулиці Мазепи зустрічалися із обранцем та просили донести до мера інформацію про необхідність ремонту прибудинкової території. Тож навесні у дворі вже все було зроблено. Проте сірі стіни будинку дисонували із новим покриттям. Тож активісти звернулися до Нестерука і він організував захід, у рамках якого розмалювали стіни графіті.



«Тепер до нас всі ходять фотографуватися», - додає Матвіюк. За сприяння Нестерука у їхньому будинку також вдалося прискорити встановлення індивідуального теплового пункту.
За словами активіста, перш за все потрібно бути активним членом суспільства і також проявляти ініціативу, адже такий депутат як Петро Нестерук готовий завжди йти на зустріч.

Враженнями про зміни району поділився і голова «Волинської асоціації перевізників таксі» Сергій Романчук, який народився на проспекті Відродження та провів тут дитинство.
«Я увесь цей мікрорайон як не велосипедом об’їздив, то пішки оббігав, і пам’ятаю усі його ями і вибоїни. За рік роботи цей молодий депутат дійсно багато зробив для округу», - каже Романчук. На звіті він почув про асфальтування вулиць, де раніше навіть не було щебеню.

«Я сам член виконкому і знаю, як це не просто, бо є багато бюрократичних щаблів можу сказати одне- молодець», - додав чоловік. Тож роботу Нестерука за 12-ти бальною шкалою він оцінив на 15 балів.



А от мешканка району Анастасія Сергієнко розповіла, що у школі дійсно помітила, що депутат активно працює – мовляв, зайшовши у школу помітила зміни. Тож зрозумівши, що депутат активний, тепер буде звертатися в приймальню, аби їм допомогли відремонтувати доріжку біля будинку. Жінка каже – раніше то й не думала про те, а тепер надія на зміни є.

Нестерук же був задоволеним, що на звіт прийшло багато людей. За його словами, найбільше він пишається тим, що вдалося зробити дороги.

«У деяких місцях, де не було дороги взагалі, зараз проїжджаєш і не можеш звикнути – здається, що не на ту вулицю потрапив. Це найбільш приємно», - каже обранець громади. Він розуміє, що зробити усе за рік просто неможливо. Тож наступного року першочергово візьметься до освітлення та будівництва майданчика. Проте депутат приємно вражений тим, що є активні люди, які готові до співпраці аби змінити місто на краще.

«Де є такі люди, одразу видно, що робота робиться. Я впевнений, що разом вдасться зробити ще більше», - підсумував він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нові дороги та чисті парки: Петро Нестерук відзвітував за рік роботи
11 листопад, 2016, 08:04