Кров на Майдані: спогади учасника Революції Гідності

Кров на Майдані: спогади учасника Революції Гідності
Волинянин Олександр Гуч (псевдо «Пегас») вижив на барикадах Революції Гідності. Зараз він – Дернівський сільський голова.

Про це йдеться у спецрепортажі ВРД НТКУ.

День Гідності та Свободи відзначається в Україні щорічно 21 листопада. Саме цього дня у 2013 році Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про призупинення процесу підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Це стало початком масових акцій протесту громадськості.

Мітинги переросли у страйки і силове протистояння, у результаті яких – сотні загиблих і тисячі поранених. Олександр Гуч дивом залишився живим, хоча був на барикадах і бачив, як вмирали ті, кого згодом назвали Героями Небесної Сотні.

Дернівський сільський голова Олександр Гуч – активний член Нацальянсу, волонтер, Герой Майдану. Під час буремних подій, які назвали Революцією Гідності, хлопець проявив себе по-дорослому.

«Вже були події на Грушевського, коли біля стадіону «Динамо» штурмували. Я вже тоді хотів їхати, але розумів: щоб їхати до Києва, треба мати хоча б мінімальний обладунок. Я собі підібрав футбольні щитки на руки-ноги, будівельну каску на голову», - згадує він.

У складі 35 сотні «Волинська січ» Олександр Гуч пройшов усі небезпеки і випробування Євромайдану. Тривалий час був сотником.

«Найтяжчі події у моєму житті були 20 лютого. «Беркут» взяв нас у капкан, а нас – жменька людей. Було непереливки», - зізнається він і переповідає події кривавого протистояння.

Того дня загинули 4 побратимів Гуча. А він отримав важкі поранення. Завдяки лікарям, друзям і волонтерам хлопець залишився живим. Він пережив 5 операцій та тривалу реабілітацію. Нині він вирішує проблеми дернівської громади та здобуває освіту дизайнера у ЛНТУ.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ловiть Пашинського, доки не втiк!
Відповісти
Завдяки лікарям, друзям і волонтерам хлопець залишився живим, але не можно сказати що неушкодженим.
Відповісти
Останні новини
Кров на Майдані: спогади учасника Революції Гідності
17 листопад, 2016, 11:28