Депутати Луцької міськради – за легалізацію зброї

Депутати Луцької міськради – за легалізацію зброї
Луцька міськрада ухвалила звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо законодавчого врегулювання права громадян України на зброю.

Проект звернення був внесений на розгляд сесії постійною комісією Луцької міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, - пише Вголос.

Депутати Луцької міськради просять парламент і президента прискорити розгляд та сприяти прийняттю Верховною Радою України законопроекту №1135-1 «Про цивільну зброю і боєприпаси».

У зверненні йде мова про те, що в Україні відсутній спеціальний закон про зброю, який би врегулював усі пов’язані з нею питання, починаючи від права на придбання і завершуючи визначенням меж правомірного використання.

Натомість, весь легальний ринок зброї в ручному режимі керується монопольним органом – міністерством внутрішніх справ, яке поєднує ліцензійні, дозвільні і контролюючі функції. Здається парадоксальним, але в сучасній державі такі фундаментальні речі як право на володіння, носіння, розпорядження і використання вогнепальної зброї регулюються на рівні наказів міністра внутрішніх справ та відомчих інструкцій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А депутат Соломатін вже повернув ПМи з Цуманського поста?
Відповісти
Ше тільки зброю дозвольте, і тоді вже буде повний п..ець. Самі себе знищем.
Відповісти
Якщо закони будуть такі я в США, то я не проти, а поки що - ні, ще раз ні, і - ні!
Вдумайтесь, вогнепальна смертельна зброя! Для чого вона? Для самооборони?! Як оборонитись?! Вбити/поранити, як вже вийде, під час загрози Ви думати не будете... Наслідок?! Підняття рівня криміналітету, малолітні з татовими пістолями на дискотеках, перевищення меж самооборонити... єдиний плюс - це податки, які розкрадуть
Відповісти
Прочитав коменти ... Враження таке, що їх усі писав один і той самий тупий, безграмотний та дуже ображений "мусорок", у якого активісти Майдану Гідності у 2014 році відібрали його табельну зброю ...! Ну то хай би ліпше це перелякане створіння пояснило б такі свої дії. Адже у "мусарню" воно йшло працювати, ніби то для того, щоб захищати існуючий закон усіма передбаченими способами. І навіть ціною власного життя. А натомість воно добровільно віддало свою табельну зброю ... Тому, завдяки саме таким "правоохоронцям", у нашому суспільстві є гостра необхідність у прийнятті Закону про цивільну зброю ...!!!

Відповісти
Останні новини
Депутати Луцької міськради – за легалізацію зброї
30 листопад, 2016, 22:35