Луцьк, Німеччина, Волноваха: благодійний проект для школярів

Луцьк, Німеччина, Волноваха: благодійний проект для школярів
У гімназії №4 Луцька зустріли школярів, які повернулися з міста Герфорд (Німеччина), та провели делегацію ровесників зі школи №7 міста-побратима Луцька Волновахи, яка завтра від'їжджає додому.

Ці навчальні обміни стали можливими завдяки Проекту «Молодіжний обмін – цифровий місток між Німеччинною та Україною 2016», що реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ ФРН, - повідомили у міській раді.

Підбили перші підсумки проекту та обговорили наступні кроки реалізації подальшої співпраці до старшокласників прийшли міський голова Микола Романюк, організатори та координатори проекту Олександр Міщук, Богдан Климчук, Володимир Шевчук, митрополит Луцький й Волинський Михаїл, директор гімназії №4 Олександр Мишковець, директор Волноваської ЗОШ №7 Тетяна Клочек.

Микола Романюк у своїй промові акцентував на тому, що перший етап реалізації проекту - один із реальних кроків Угоди про партнерство між містом Луцьк та краєм Ліппе (Німеччина). Він висловив щирі слова вдячності за налагоджені місточки дружби голові спілки “Мости в Україну” Карлу-Герману Крогу, лантрату краю Ліппе Фріделю Гойвінкелю, організаторам проекту Олександру Міщуку, Богдану Климчуку та Олександру Мишковцю, який є генератором багатьох хороших ідей. Подякував дітям та педагогам з Волновахи, які налагоджують дружні стосунки між сходом і заходом, адже саме молодим розбудовувати Україну і Європу.

Олександр Міщук передав Миколі Романюку найщиріші вітання від адміністрації краю Ліппе та відзнаку, а діти вручили шалик, який є символом проекту.

За допомогою цифрового містка присутні у Луцькій гімназії №4 імені Модеста Левицького та Середної загальноосвітньої школи Фріденсталь поспілкувалися.

А ще проектом було передбачено, що до Луцька прибули 15 школярі із міста — побратима Волноваха, які гостювали у родинах школярів, які поїхали до Німеччини. Вони відвідували гімназію №4, де мали змогу вивчати німецьку мову і отримали відповідні Сертифікати.

Під час сьогоднішньої зустрічі учням із Волновахи передали два комп’ютери, які придбали німецькі партнери. Зворушливим жестом доброчинства була передача коштів Карлом-Германом Крогом для сімей та дітей-сиріт, батьки яких загинули в АТО, що були зібрані під час благодійного концерту за участі українських та німецьких творчих колективів. Лист-послання та велику символічну свічу від Карла-Германа Крога отримав і владика Михаїл.

Завершилася зустріч підписанням угоди про співпрацю між Луцькою гімназією №4 імені Модеста Левицького та Волноваською ЗОШ №7. Отож, відтепер Луцьк стане місточком між сходом і заходом Європи.



Довідка

Головний партнер проекту Спілка «Мости в Україну», м. Бад Зальцуфлен. Партнери проекту з німецької сторони - Середня загальноосвітня школа Фріденсталь у місті Герфорд; Вища школа Східної Вестфалії – Ліппе (Університет прикладних наук), факультет медійного виробництва.

З української сторони: виконавчий комітет Луцької міської ради; Луцька гімназія № 4 імені Модеста Левицького; Луцький національний технічний університет; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки; Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти; Волинський благодійний фонд «Український фонд «Єднання»; Міжнародний благодійний фонд «Європейський дім».

Заходи проекту відбуваються за трьома напрямками. Молодіжний обмін: з 19 листопада по 1 грудня 2016 року 18 учнів Луцької гімназії № 4 імені Модеста Левицького відвідали партнерську Середню загальноосвітню школу Фріденсталь у місті Герфорд. Налагодження цифрового (інформаційного) містка поміж партнерами проекту: створення сайту проекту як інформаційної та комунікативної платформи для усіх учасників проекту, організація спільних відео-конференцій. Науковий супровід проекту: проведення «Осіннього університету» із рядом семінарів-практикумів щодо використання сучасних медійних засобів для пошуку, обробки та презентації інформації, здійснення наукової оцінки проекту та надання технічної, наукової і змістової підтримки учасникам із залученням потенціалу провідних ВНЗ обох регіонів.

Основною метою проекту, який проводиться під гаслом МЗС ФРН „Розуміти / створювати порозуміння / формувати об’єктивну власну думку“, є сприяння формуванню вільної думки у молоді, яка буде позбавлена впливу інформаційних пропаганд, нав’язаних різними державами та політиками, адже матиме у своєму розпорядженні знання та навички про користування сучасними медійними засобами через співпрацю понад кордонами.

Пілотний проект Р 58 AA розрахований на довгий час і має продовжуватись також і в наступні роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як звати красуню на головному фото зліва?
Відповісти
Останні новини
Луцьк, Німеччина, Волноваха: благодійний проект для школярів
02 грудень, 2016, 20:40