На Волині за рік не посадили жодного корупціонера,- прокуратура

На Волині за рік не посадили жодного корупціонера,- прокуратура
Протягом 2016 року слідчі прокуратури на Волині скерували 29 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях, із них 14 - з ознаками корупції. У 4 справах суд вже виніс вироки, за якими порушники не отримали реального строку ув’язнення, а обійшлися іншими мірами покарання, зокрема штрафи.

Про це 8 грудня під час брифінгу повідомив начальник відділу прокуратури Євген Мотринець.

Половина зі спрямованих до суду справ стосуються корупції. 1 обвинувальний акт стосується працівника прокуратури, 4 - працівників митниці, 4 - працівників Нацполіції, 4 - працівника державної фіскальної служби та 1 - працівника контролюючих органів.

Зокрема, двом працівникам митниці інкримінують зловживання службовим становищем у заниженні вартості при розмитненні, ще одному митнику – неправомірну вигоду. Щодо трьох осіб провадження стосуються одержання неправомірної вигоди та щодо однієї - за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням.

Мотринець додав, що впродовж листопада прокуратура завершила розслідування і скерували до суду 3 обвинувальні акти, що стосувалися одержання неправомірної вигоди. Санкція за таке порушення передбачає позбавлення волі на термін від 5-ти до 10-ти років. Зокрема, спрямували акти у справі слідчого поліції, який вимагав та одержав 200 доларів США, щодо оперуповноваженого ДФС, який 3 місяці вимагав і одержав від особи 7500 гривень за неперешкоджання у веденні підприємницької діяльності. Також відправили до суду обвинувачення щодо митника, який тричі отримав від особи по 40 доларів США за нестворення перешкод у перетині кордону.

Суд вже виніс вирок у 4 із 14 справ.

«До реального покарання у вигляді позбавлення волі не було притягнуто нікого. Були інші міри покарання, зокрема штраф», - підсумував Мотринець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нема коррупціі на Волині. Особливо на митниці "Ягодин". Ніколи там не брали хабарів 500 гривень за позачерговий проїзд.
Відповісти
ворон ворону ока не виклює.
Відповісти
Головне що зарплати всім видам слідчих підняли, і саме цікаве чим менше працюєш тим більша зарплата, от і викоринили корупцію під нуль.
Відповісти
Останні новини
На Волині за рік не посадили жодного корупціонера,- прокуратура
08 грудень, 2016, 12:04