Найуспішніший політик року на Волині – Палиця, – експерти

Найуспішніший політик року на Волині – Палиця, – експерти
За результатами опитування експертів, яке провели представники Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу, найуспішнішим політиком року на Волині став голова облради Ігор Палиця. Головним «невдахою» визнали голову Волинської обласної держадміністрації Володимира Гунчика.

Про це повідомили під час засідання круглого столу «Політичні підсумки на Волині: погляд експертів».

Цьогоріч представники центру опитали 28 експертів, серед яких – аналітики, журналісти, держслужбовці тощо. Аби скласти рейтинг, експертам поставили 15 запитань.

Тож, за результатами опитування, найуспішнішим знову став Ігор Палиця. Серед причин експерти вказували зростання впливу через просування команди Палиці у регіони за рахунок розширення фонду тощо.

Другим за успішністю став нардеп від 19-го округу Ігор Гузь. Він суттєво «додав» у появі у ЗМІ, вирішенні проблем округу та якості роботи команди. Втрапили до списку найуспішніших і Ірина Констанкевич, Володимир Бондар та Микола Романюк.

Серед політичних діячів, які зазнали найбільших втрат, лідирує голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик. На його рейтинг вплинув рейтинг партії, невміння вибудувати команду та стратегічне бачення розвитку області. Відзначили й відсутність публічного діалогу з бізнес-елітою.

Серед «невдах» далі йдуть Людмила Кирда, Ігор Лапін, Володимир Кучер та Валентина Касарда. Політиком-несподіванкою визнали Ірину Констанкевич через те, що вона стала нардепом, хоч вже й не перший рік у політиці. Далі йдуть Михайло Імберовський, який очолив фракцію «Сампомочі» в облраді і намагається бути конструктивним опозиційним спікером. Втрапили до рейтингу й В’ячеслав Рубльов, Юлія Вусенко та Олена Твердохліб.

Найуспішнішими місцевими політичними командами з великим відривом стали «Укроп» та «Тільки разом», тобто команда Палиці, через всебічну роботу та зростання рейтингів. Друге місце зайняв «Народний контроль» через системну роботу із поточними актуальними проблемами лучан. Третє місце зайняла, за оцінками експертів, «Самопоміч».

Серед команд, які зазнали цьогоріч найбільших втрат, стала «Батьківщина» через конфлікти у публічній площині. На другому місці – БПП «Солідарність», яка, попри владні позиції, не розширює рейтингів. Далі йдуть Радикальна партія, ВО «Свобода» та «Самопоміч».

Найрезонанснішою подією року визнали вибори в ОТГ. Ввійшли до рейтингу й вибори у 23-ому окрузі, заплив і зближення Гузя та Палиці, розкол у «Батьківшині» та конфлікт навколо керівника митниці.

Роботу Гунчика експерти на 11% оцінили як добру, на 50% – як задовільну, тобто, «рівну та прогнозовану». 25% оцінили роботу незадовільно. Роботу голови облради як добре оцінили на 25%, задовільно та незадовільно – на 32%.

Серед прогнозів на наступний рік експерти відзначили конкуренцію облради і ОДА, зростання впливу Палиці, вибори в ОТГ, які знову активізують протистояння, вибори різних рівнів, серед яких – і в Луцьку та корупційні викриття.

До слова, у минулорічному рейтингу найуспішнішим регіональним політиком також визнавали Ігоря Палицю, на другому місці був Микола Романюк, на третьому – Гузь. Невдахами 2015 року були Олександр Товстенюк та Валентин Вітер. Несподіванкою минулого року стала секретар міськради Вусенко, а політичними командами з найбільшими дивідендами – «Укроп» і «Новий Луцьк» та «Солідарність». Командою з найбільшими втратами минулого року визнали «Народний фронт», найрезонанснішими подіями – смерть Єремеєва. Роботу Гунчика 40% оцінювали задовільно, 43% негативно. Серед прогнозів експертів були посилення впливу Палиці, загострення боротьби між «Укропом» та «Континіумом», ОДА та облрадою та важке об’єднання ОТГ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найуспішніший політик року на Волині – Палиця, – експерти
28 грудень, 2016, 12:49