Підозрюваний у вбивстві Литкіної буде під вартою всього місяць

Підозрюваний у вбивстві Литкіної буде під вартою всього місяць
Неповнолітній Назар Статочнюк, якого підозрюють у вбивстві Катерини Литкіної, пробуде під вартою лише до 14 січня.

Про це стало відомо під час судового засідання в Апеляційному суді Волинської області.

Так, прокурор у цьому провадженні оскаржив ухвалу слідчого судді Луцького міськрайонного суду щодо продовження підозрюваному Назару Статочнюку міри запобіжного заходу. Згідно з ухвалою, молодика залишили під вартою ще на 30 днів, строком до 14 січня.

Втім, на думку сторони обвинувачення, це надто малий термін, позаяк 14 грудня було продовжено терміни проведення досудового розслідування на 6 місяців. А оскільки, на думку прокурора, Назар Статочнюк може впливати на перебіг слідства, або ж взагалі виїхати за межі країни, тому його необхідно тримати під вартою. Ба більше, державний обвинувач просить продовжити термін перебування Статочнюка у СІЗО на 60 діб.

В свою чергу захисники підозрюваного подали свою апеляційну скаргу, в якій вкотре просили відпустити підозрюваного під домашній арешт. Мовляв, уже проведено низку слідчих дій, а відтак він просто не зможе впливати на слідство.

Зауважимо, що молодику, якого також підозрюють у причетності до вбивства Катерини Литкіної Максиму Терлецькому, вручали повістку про допит його у кримінальному провадженні як свідка. Втім, сьогодні адвокати підозрюваного Статочнюка повідомили, що Терлецький до 3 січня перебуває на лікарняному.

Прокурор у провадженні наголосив, що в разі, коли Терлецький вдруге не з'явиться до правоохоронців, йому також буде оголошено про підозру.

Мама вбитої Катерини Литкіної також підтримала позицію прокуратури. «Зараз вони захищають підозрюваного і хочуть показати, як вони захищають невинну дитину. А про те, що жорстко вбили мою дитину, вже ніхто не говорить!» – обурилась Вікторія Литкіна.

Зрештою, колегія суддів вирішила залишити обидві апеляції без задоволення, а ухвалу слідчого судді без змін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підозрюваний у вбивстві Литкіної буде під вартою всього місяць
29 грудень, 2016, 12:34