У Луцьку запрацює дитяча театральна студія

У Луцьку запрацює дитяча театральна студія
У Луцьку вже незабаром розпочне діяльність дитяча театральна студія «ДогориДриґом», яку організовують засновники театр-студії «ГаРмИдЕр». Навчитися акторської майстерності викладачі запрошують юних лучан.

Відкриття студії запланували на 2 лютого.

«Ми вже назбирали досвіду, акторської та режисерської роботи вирішили ділитися ним, аби виховувати підростаюче покоління акторів», - зазначає керівник та викладач студії Алла Доманська. Тож на курси запрошують дітей від 6 до 15 років, та, враховуючи попит, припускають створення групи для ще молодших діток.

Заняття триватимуть по півтори години, відбуватимуться мінімум двічі на тиждень. У період підготовки вистави їх кількість зростатиме.

До кандидатів немає особливих вимог, адже основний критерій – бажання дітей навчатися. За словами викладача студії Руслани Порицької, взявши участь у навчанні дітки зможуть побороти власні страхи, вади чи недоліки.

«Театральна студія впливає на загальний розвиток, допомагає віднайти своє творче «Я» та актуалізувати приховані таланти. Таким чином можна подолати страхи та розширити емоційну палітру», - додала Порицька.

За словами викладачів студії театральна студія не має самоцілі готувати суперзірок. Тут прагнуть зробити з дітей майстрів своєї справи, навчити їх розкривати емоції та перевтілюватися. Театральне мистецтво вимагає від актора володіти голосом, тілом, ораторським мистецтвом, тому в студії запланували курс тривалістю півроку, який спрямують на опанування основ акторської майстерності.

Навчальний період викладачі умовно ділять на три етапи. Першим буде відкриття творчого «Я» дитини. Другим стане навчання роботи у колективі та співпраці із партнером. Завершальний етап –власне перевтілення, результатом якого буде показ театралізованого дійства або ж маленької вистави. Засновники студії мріють, що після завершення курсів діти продовжать займатися, а дехто із них навіть братиме участь у постановках «ГаРмИдЕра».

У студії планують долучати до творчого процесу й батьків, - до прикладу, до створення реквізиту, декорацій. Також планують залучати дітей до абсолютно усіх етапів підготовки постановки – створення костюмів, підбору музики тощо, аби вони до кінця могли зрозуміти творчий процес.

«Ми хочемо, щоб діяла загальна театральна дитяча креативна майстерня, і діти розуміли усі процеси, які відбуваються», - додала Порицька.

У студії кажуть –тут у дітей виховуватимуть ставлення до акторства як до серйозної роботи. Театральна студія також проводитиме індивідуальні заняття, на які можуть записатися й дорослі. Тут викладачі допомагатимуть впоратися зі страхом публічних виступів, навчатимуть основ риторики, розвиватимуть артистизм у виконавців тощо.

Напередодні відкриття викладачі запланували проведення трьох пробних занять – 21, 23 та 26 січня. На них можуть прийти усі охочі, аби зрозуміти, чи цікавий їм театр та можливість навчання.

Телефон для довідок – 097 863 29 89, інформацію також можна знайти на сторінці «Дитяча театральна студія «ДогориДриґом» у мережі Facebook.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а скільки коштують заняття в студії?
Відповісти