На «Устилузі» - мітинг: що вимагають протестувальники

На «Устилузі» -  мітинг: що вимагають протестувальники
Поблизу митного пропуску "Устилуг" зібрався мітинг.

Перед в’їздом до пункту сьогодні, 20-го січня, зібралися люди, котрі перекрили в’їзд на митницю, - пише Буг.

Мітингарі оголосили незадоволення тим, як активісти контролюють сервісну зону до митного пункту пропуску.

Основні скарги протестуючих: збільшився час в очікування черги, а також незрозумілість з тим як проходять списки. Протестувальники вимагають, щоб на сервісну зону повернулись прикордонники, або ж поліцейські.

На противагу мітингуючим прийшли люди, котрі заперечували звинувачення перших та переконують, що активісти працють прозоро.

Тривалий час очікування в черзі пояснюють тим, що збільшився потік автомобілів. А щодо мітингу висловлювали думку, що він є проплачений.

Міський голова Устилугу Віктор Поліщук приходив на митницю, але конфлікт не вдалося йому залагодити.

“26-го січня буде позачергова сесія і ми приймемо рішення набрати 5-ть муніципалів в загальний відділ. Ми їх одягнемо, відповідно оформимо. А поки ми діємо згідно розпорядження і активісти слідкують за чергою. Ці люди (протестувальники – ред.) були у мене тиждень тому в кабінеті, оті що з Нововолинська, Іваничівщини, бо я спитав звідки вони. Ніяких письмових звернень не було, лише поставили мене до відома, що вони сьогодні будуть перекривати кордон. Я згідно своїх обов’язків у письмовій формі повідомив голову адміністрації, голову ради, начальника нацполіції. У мене сьогодні були працівники СБУ, вони також попереджені і це питання ми обговорили. Я був там з тими хто перекриває, я надав всю інформацію і показав всі наші звернення. Від нацполіції ми отримали відписку, що в 17-му році вони розглянуть і можливо збільшать штат, але наразі це не вирішує питання. Я разом з активістами не наділений такими повноваженнями, щоб контролювати чергу – це має бути силова структура. Однозначно! Якщо прикордонники відмовляються, то тоді там має бути поліція, а не люди, громадкість,” – розповів мер Устилуга Віктор Поліщук.

Нагадаємо, що в Устилузі це вже третій конфлікт викликаний тим, хто повинен контролювати сервісну зону. Перший раз – прикордонники зняли всій пост перед в’їздом у митницю. В результаті цього в Устилузі трапився автомобільний колапс та місто було заблоковане автівками, котрі прямували на митницю.

Другий конфлік виник вночі 4-го грудня, коли на пункт активістів приїхали невідомі дебошири. Після цього, міська влада встановила камеру відеонагляду за сервісною зоною.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
проблеми і черги створюють баригі - це факт!!!
Відповісти
з Устилуга та Володимира - думають що це їхній приватний перехід, владу - не поважають зовсім, задовбали вже, на роботу ідіть, досить контрабас возити
Відповісти
Нарколиги Нововолинські бунтують на Угринів чому не їдуть.
Активісти молодці!!! Порядок тримають.
ПрикроДойники і Паліцаї - хапуги ,корупціонери ... Мусор одним словом.
Відповісти
Такої анархії на Устилузі, як останній місяць ще ніколи не було
Відповісти
Активісти хапугі (взяточнікі) беруть по 200-300грн за машину, і з цієї банди клоунів, вибрали ще 5 позорних муніципалів. мера Устилуга гнати в шию.Ганьба.
Відповісти
Не треба гнати на поліцію бочку, активісти самі беруть гроші.
Відповісти
Останні новини
На «Устилузі» - мітинг: що вимагають протестувальники
20 січень, 2017, 16:51