Львівський суд відпустив на волю колегу, затриманого на хабарі

Львівський суд відпустив на волю колегу, затриманого на хабарі
Підозрюваному в отриманні хабара обсягом 22 тисячі доларів судді обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, що, на думку НАБУ, неприпустимо.

Галицький районний суд Львова відмовив детективам Національного антикорупційного бюро України в клопотанні про арешт судді Солом'янського районного суду Києва, - повідомляє Лига. Новости.

«Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, що, на думку НАБУ, неприпустимо», - йдеться в повідомленні НАБУ.

У НАБУ заявляють, що рішення Галицького районного судді мотивується публічним зверненням Вищої ради правосуддя, яке не має юридичної сили.

«А норми законів і Конституції України, прийнята практикам арешту суддів, затриманих у разі вчинення особливо тяжких злочинів вже після вступу в силу судової реформи, повністю проігноровані», - заявили в НАБУ.

Ситуацію, що склалася у відомстві називають «суперечить букві закону і духу судової реформи».

Нагадаємо, 26 січня співробітники Нацполіції спільно з Національним антикорупційним бюро затримали суддю Солом'янського суду Києва за підозрою в отримання хабара обсягом 22 тисячі доларів. На наступний день стало відомо, що затриманим суддею є Сергій Зінченко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: хабар, суддя
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Львівський суд відпустив на волю колегу, затриманого на хабарі
30 січень, 2017, 02:35