Кримінальні справи по 51-й бригаді не закриті, а зупинені

Кримінальні справи по 51-й бригаді не закриті, а зупинені
Бійців колишньої 51-ї окремої механізованої бригади закликають прийти в суд у Володимирі-Волинському та підтримати бойових побратимів.

Про це у Facebook повідомив адвокат і волонтер Василь Нагорний.

Нагорний нагадав, що 8 лютого об 11:00 Володимир-Волинський міський суд розглядатиме справу бійця 51-ї бригади Олександра Хваса (на фото).

«Закон і здоровий глузд вказують на те, що це має бути останнє засідання», - каже волонтер.

Він закликав бійців прийти в суд та підтримати бойових побратимів і додав декілька тез для тих, в кого «моя хата скраю» і «ай, не мене судять».

«1. Не забувайте подвиг бійців 2014 року, тих, хто з голими грудьми, але безстрашним серцем стояв проти окупанта.

2. Сумніви? Невже, ось так просто судити можуть? Можуть! Думаєте, це в мене адвокатські амбіції третій рік грають? Про докази говоритиму в суді, а зараз просто, включіть уяву. Ранок 24 серпня 2014, «Незалежність» кругом, а на сході — війна. Колони російських десантників вже поруч, «Градики» прилітають, «Васильки» «зацвітають», наші хлопчики гинуть... Бійці чекають розпоряджень, а штабна палатка пуста, навіть речей немає. Кудись за ніч поділась і частина бійців. Серед тих, хто лишився— сержант Хвас з побратимами і декілька офіцерів.... Вижили і вивели техніку. Саша у вересні 2014 року повертається зі сходу в мирну частину, де тихо і безпечно, можна без обмежень в місто ходити, на вихідні додому їздити. І несподівано він тікає, як і ще близько 2000 бійців (саме стільки зарахували в СЗЧ).Все логічно, так?

3. Хлопці з 51-ї. Ви думаєте це Хваса судять? Ні, вас всіх! Як заявив місцевий військовий прокурор: - справи 51 ОМБр не закриті, а просто зупинені!!! Зміниться Генпрокурор, який припинив переслідування і їх виймуть з сейфів. Тому прийдіть і підтримайте побратима - хоча б заради себе!» - зазначив Нагорний.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.