«Коли популізм стає основою економіки», - Гунчик про «бурштинові» обіцянки Палиці

«Коли популізм стає основою економіки», - Гунчик про «бурштинові» обіцянки Палиці
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик каже, що втілити обіцянку голови облради Ігоря Палиці щодо 1 мільярда гривень в місцеві бюджети від видобутку бурштину та інших копалин поки нереально.

Про це він розповів у інтерв’ю ВолиньPost.

Нагадаємо, голова облради Ігор Палиця прогнозує від 500 мільйонів до 1 мільярда від діяльності КП «Волиньприродресурс» вже у 2017 році, «якщо не будуть заважати».

«Волиньприродресурс» - це компанія, яка складається із 3 чоловік. В них немає ні основних засобів, ні відповідного ресурсу, нічого. Я в той же період часу казав, що такою компанією повинна бути державна структура, яка може мати державні гарантії, яка може залучати спеціалізовані держструктури на видобутку бурштину або інших корисних копалин. Тому коли ми ставимо на терези значимість двох підприємств, вони обоє є посередниками, але державні підприємства – із значно більшими можливостями», - пояснює Володимир Гунчик.

За його словами, не варто за таких обставин озвучувати цифри, яких не вдасться досягнути: «Наші керівники обласної ради заявляють, що до кінця року хотіли б отримати від видобутку бурштину 1 мільярд гривень. Давайте навіть візьмемо першу цифру: 500 мільйонів. Якщо хочуть отримати прибуток 500 мільйонів, треба сплатити 25% податку з доходу – приблизно 140 мільйонів. Залишається 360 мільйонів. І це я сказав тільки про прибуток, а не весь обіг. Для цього нам потрібно десь 300 тонн бурштину. Не маючи ні техніки, ні обладнання, ні відповідних погоджень Держлісагентства, Держгеокадастру, не пройшовши відповідні процедури геологорозвідки, як можна говорити, що до кінця року можемо видобути 300 тонн бурштину? Потрібно надавати правдиву інформацію людям».

«А сьогодні вже всі сіли на місця, порозкривали кишені і чекають, коли ж ці 360 мільйонів потраплять в місцеві бюджети, вже під це роблять плани. Оце та наша недобра традиція, коли популізм стає основою економіки. І внаслідок цього вже багато економік обвалилися», - вважає Гунчик.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю З ГОЛОВОЮ ВОЛИНСЬКОЇ ОДА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А куди ж ви будете експортувати видобуток і яким чином будете контролювати збут сонячного каміння!?
Відповісти
все правильно сказано
Відповісти
Як мішками за пазухою вивозити, то курва проблем жодних немає з "експортом" ...! І "контролерів" вистачає більше ніж досить ...! І всі в долі, і всі при погонах ...! А, як тільки мова зайшла про офіційний видобуток та експорт, то вони усі гуртом гвалт на всю горлянку волають ...! На Волині насправді усі такі йолопи ...? Чи просто бавляться у дебілів ...?
Відповісти
Останні новини
«Коли популізм стає основою економіки», - Гунчик про «бурштинові» обіцянки Палиці
21 лютий, 2017, 21:03
Фірташа арештували
21 лютий, 2017, 20:59