Подружжя чемпіонів прославляє Луцьк на міжнародних змаганнях

Подружжя чемпіонів прославляє Луцьк на міжнародних змаганнях
Подружжя стрільців із Луцька Олександра Колодія та Світлани Яценко – завжди прагне до нових звершень. У родинній їхній скарбничці – медалі змагань найвищого рівня.

Про це пише Район. Луцьк.

Батьки Олександра – Валентина Степанівна та Ярослав Костянтинович – розповідають: син ще з дитинства через вади слуху звикав до іншого життя. Щоправда, жага до стрільби все ж могла передатися майбутньому чемпіону у спадок від мами: замолоду вона також досягала неабияких успіхів у цьому виді спорту. А наставник стрільця, заслужений тренер України Олександр Платонов, розповів, що у можливостях підопічного не сумнівався ніколи.

«З перших разів, коли Олександр приходив тренуватися, було видно: він створений для кульової стрільби», – згадує він.

Така впевненість тренера передалася і спортсмену. Зовсім скоро він виграв свої перші національні змагання, а 2007 року досяг тріумфальних результатів на першому для себе чемпіонаті Європи серед спортсменів із порушеннями слуху. Вже за два роки волинянин узяв «золото» та встановив світовий рекорд на Дефлімпійських іграх у Тайпеї.

Ще до тієї Дефлімпіади Олександр познайомився з уродженкою Дніпропетровської області Світланою Яценко, яка також була членом національної збірної з кульової стрільби. Майбутній дружині волинського спортсмена тоді було всього 15 років. Вона з усмішкою згадує: щоранку спостерігала, як Олександр бігав та постійно тренувався.

Трохи пізніше знайомство переросло у справжнє кохання, і на Дефлімпійські ігри 2013-го року до Софії в Болгарії партнери по збірній із кульової стрільби поїхали вже як подружжя.

«Одна справа – здобути звання чемпіона ігор, зовсім інша – захистити свій титул», – постійно згадує тренер Олександр Платонов.

Про те, що було важко, зізнається і спортсмен. Він постійно підтримував дружину, якій спершу не вдавалося дійти до призових місць. Утім, постійна турбота одне про одного допомогла волинським спортсменам знову привезти на рідну землю найпрестижніші нагороди з кульової стрільби: Олександр Колодій уже вдруге став на іграх чемпіоном, а Світлана Яценко – срібною та бронзовою призеркою.

За такі фантастичні досягнення волинських стрільців визнали і в Україні – указом Президента України їх нагородили орденами «За заслуги». Разом із ними державні відзнаки отримали й їхні наставники – Олександр Платонов та Вікторія Свереда, які також є прикладом справжнього спортивного подружжя. Можливо, саме такий тренерський підхід значно допомагає відомим на увесь світ Олександрові та Світлані позитивно налаштуватися пере будь-якими змаганнями.

Тренувальний і вільний час подружжя постійно проводить разом. Через деякий час після тріумфальної Дефлімпіади Світлана чекала на дитину і змушена була на деякий час залишити стрільбу.

Народження донечки, якій зараз уже виповнилося два роки, стало справжнім щастям для Світлани та Олександра. Тепер вони більше часу проводять вдома, допомагають дівчинці проявляти свої художні таланти з розмальовками. Гуртом граються з кошенятами та просто насолоджуються приємними сімейними вечорами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Подружжя чемпіонів прославляє Луцьк на міжнародних змаганнях
22 лютий, 2017, 15:11