Прилуцьке готове об’єднуватися із Луцьком

Прилуцьке готове об’єднуватися із Луцьком
Прилуцька сільська рада висловила готовність до об’єднання в одну територіальну громаду із Луцьком.

Про це повідомили 10 березня під час брифінгу з підсумків роботи Луцькради за тиждень.

«Офіційно заявляю: я сьогодні мав зустріч з Прилуцьким сільським головою паном Арчибасовим, він заявив, що він особисто та більшість депутатів готові до початку процесу об’єднання з містом Луцьком», – заявив заступник міського голови Сергій Григоренко.

Мовляв, і більша частина громади «визріла» для того, аби почати процес об’єднання з Луцьком. Тож, зараз Прилуцьке чекає пропозиції від Луцька, який як центр майбутньої громади має її підготувати.

Згідно із законодавством, об’єднання можна ініціювати із 3 причин – або за ініціативною міського голови, або за результатом громадської ініціативи, або ж якщо відповідну пропозицію підтримає третина депутатського корпусу.

Наразі Григоренко готує відповідний проект рішення про ініціювання об’єднання в одну територіальну громаду. «Як тільки ми набираємо 14 підписів або більше, а, може, всі депутати підпишуться, бо вони патріоти, ми можемо відразу пускати на розгляд сесії», – зауважив Григоренко.

Якщо сесія документ підтримає, то пропозицію надішлють Прилуцькому. Згідно із законом, процедура триває від 60 до 172 днів і має пройти слухання, отримати висновки від ОДА та Кабміну.

«Це буде перша ластівка, що перша громада з дуже великою долею ймовірності скаже «Так» на нашу пропозицію», – зауважив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.