У мерії заявили, що «жеки» - це «чиряк, який треба вирізати»


Система житлово-комунальних підприємств є пострадянським синдромом і чиряком, який потрібно видаляти якнайшвидше, вважає член виконавчого комітету Луцької міської ради, директор ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» Володимир Гунчик.

Про це він заявив під час засідання виконавчого комітету 8 листопада.

На подібні міркування члена виконкому наштовхнув звіт про діяльність луцького ЖКП №11. Хоча Гунчик повідомив, що немає особливих претензій до цього підприємства, однак саму систему існування і роботи ЖКП назвав «чиряком, який треба вирізати».

«Доходи підприємства за 9 місяців поточного року складають 5,5 мільйонів. Заробітна плата 2,7 мільйона. З цих доходів, 5,5 мільйонів – це утримання будинку. Це не доходи. Це стягнуті кошти з мешканців міста, до яких ви не приклали ніяких зусиль. Якби люди платили добровільно, то у цій статі було 0,0 доходів», - зазначив Гунчик.

«Зайдіть у будь-який будинок і подивіться яке утримання будинку. Я особисто вважаю, що чим скоріше держава закінчить зі структурою ЖЕКів, тим скоріше ми розвалимо цю МММ-піраміду витрати коштів платників податків. Це не робота, коли заробітна плата – це 50% від доходів. І у доходах 98% – це стягнення плати від мешканців міста за невиконану роботу», - зазначив член виконкому.

Заступник міського голови Лариса Соколовська зазначила, що необхідно змінювати законодавство. Мовляв, вже є певні напрацювання в цій сфері, втім вони не втілюються належним чином. Наприклад, є можливість мешканцях створювати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, однак лучани в цьому плані інертні.

«По-друге житловий фонд доведений до такого стану, що бояться брати його в управління і керувати ним. А якщо вже послуги надаються якісно чи ні – це судити мешканцям», - зазначає Соколовська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що пропонує член виконкому? Крім декларацій? Критика без пропозиції - що плювати проти вітру. Цей "чиряк" нічим не загрожує таким платникам комунальних послуг, як інтенсивно розумово старіючий Гунчик. Такі, як він, вважають, що найкращий спосіб позбавлення нежиті - гільйотина. Якщо виходити суто з суджень його деформованої сірої речовини, то можна позбавити життя 90% споживачів цих послуг. Погано бачити лише кінчик свого носа. Втім, примітно, що такі пропозиції висуває керівник підприємства, яке померло, але за браком часу його забули поховати. У вересні воно випустило лише один автобус. А Соколовській навіть немає що відповісти. Легше поміняти пустелю на тропічний ліс, ніж змінити законодавство в державі, яку вона має на увазі.
Є прохання до шанованого мною видання бути обережнішим щодо сміливих заголовків при поданні подібних інформацій: таку "заяву" робить не "мерія", а її "весільний генерал".
Відповісти
Але, один з мешканців будинку, де є ОСББ говорить: через ЖЕКи ми раніше не знали скільки реально платимо за тепло. А потім підрахував: переплата мало не наполовину була більшою. А коли встановили ІТП - відчули економію. Коротше ті, хто має ОСББ, тепер зацікавлені господарювати у своєму будинку.
Відповісти
А потім ОСББ, як юр. особа закладе будинок та не зможе його викупити. І підеш ти на Луцький вокзал ......Читай закон Саньок.
Відповісти
Краще вам читати закони.
Відповісти
нашо пишете таку маячню?
Відповісти
це єдиний вихід з дупи. взяти вожжи свои лапи і розбиратись самим.
Відповісти
ОСББЕ це друга серія опери
перша то був розвал колгоспів
що з цього вийшло всі знають
Відповісти
у Івано-Франківську вже давно відмовились від усіх ЖЕКів! Там організували центр, який збирає скарги, пропозиції, заявки на дрібні ремонти і надсилає кваліфікованих майстрів! люди реально знають, за яку послугу вони платять! цей досвід варто перейняти - їхати у Франківськ, а не до іспаній, францій, як полюбляють наші чинуші
Відповісти
Останні новини
У мерії заявили, що «жеки» - це «чиряк, який треба вирізати»
08 листопад, 2012, 18:33