Фінанси співають романси: луцькі волейболістки можуть не поїхати на фінал

Фінанси співають романси: луцькі волейболістки можуть не поїхати на фінал
Через фінансові труднощі луцький волейбольний клуб «Волинь-Університет-ОДЮСШ» може не взяти участь в останньому фінальному турі в Южному і припинити боротьбу за медалі.

Про це повідомляє інформагентство Волинські Новини з посиланням на головного тренера команди Богуслава Галицького.

«Якщо зможемо залучитися підтримкою, тоді поїдемо на останній тур. Ні – значить ні. Наше завдання було потрапити в четвірку. Вже нижче четвертого місця не опустимося. У нас зараз абсолютний нуль (у фінансах, - ред). Ми квитки до Южного взяли, не буде фінансування, то ми можемо просто їх здати. І не поїдемо», - пояснив Галицький.

Тренер зізнається, що з нового року команда зовсім не отримувала фінансування. А тому всі витрати пов’язані насамперед з виїзними іграми лягають на тренерів та самих волейболісток.

«Раніше нас всі потроху фінансували. Зараз – взагалі нічого. Ще до нового року нам якось допомагали, а зараз – пустота. От щойно у нас був виїзд в Тернопіль. Дівчата поїхали за свої гроші, я за свої, тренери за свої. Я за свої кошти проплатив готель, а харчувались дівчата за свої. Якщо не буде грошей, то в Южне ми точно не поїдемо. Адже потрібно більше коштів, ніж в Тернопіль», - продовжив Богуслав Андрійович.

Тренер зазначив, що вперше в історії українського волейболу команда може виїхати на фінальний тур. А сама ВК «Волинь-Університет-ОДЮСШ» знаходиться в найгіршому фінансовому становищі серед всіх команд жіночої Суперліги.

«Дівчата зараз не отримують на харчування, за заробітну плату я взагалі мовчу. Немає фармакології. Сучасний професійний спорт без цього неможливий. Скажемо у другій грі з Вінницею було видно, що нам не вистачало фізичної підготовки. А перед «Хіміком» відпочили і знов показали непогану гру. Якби ми обіграли Вінницю, ми вже гарантовано були б у трійці», - розповів тренер.

У турнірному плані команда втратить шанс поборотися за нагороди чемпіонату, а волейболістки отримати звання «майстрів спорту». А от з чемпіонату команду лучанок вже не знімуть і не понизять в класі у наступному сезоні.

«Нам обов’язково потрібно було виїхати на перший тур в Тернопіль. Якби ми не виїхали на перший фінал четвірки, нас би зняли з чемпіонату. А так вже не знімуть, а просто опустять до четвертого місця. Ми ще в січні задумувалися іти у Вищу лігу. Хоча фінансування команди Вищої та Суперліги не сильно відрізняється. Але дівчата дуже сильно хотіли медалі. А до них дають звання майстрів спорту», - зізнався співрозмовник.

Але команда Галицького налаштована оптимістично. Кажуть, якщо знайдуть кошти на виїзд, то готові цьогоріч поборотися навіть за срібні нагороди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фінанси співають романси: луцькі волейболістки можуть не поїхати на фінал
11 квітень, 2017, 10:39