Опалювальний сезон у Володимирі фінішував із мільйонними боргами

Опалювальний сезон у Володимирі фінішував із мільйонними боргами
Фінансовий стан комунальних підприємств після завершення опалювального сезону у Володимирі-Волинському є доволі скрутним.

Про це йшлося під час засідання виконкому міськради 23 травня, - пише Буг.

Про роботу комунальних підприємств протягом опалювального сезону розповів начальник управління ЖКГ міської ради Віктор Фіщук. З його слів, опалювальний сезон у Володимирі-Волинському тривав 183 дні з перервами. Також Фіщук запевнив, що комунальні підприємства надавали послуги вчасно та відповідно до температурних норм.

Однак критичним є фінансовий стан підприємств. Фіщук акцентував, що надавачі послуг звикли працювати в умовах, коли держава невчасно повертає різницю в тарифах. Так, на початок опалювального сезон заборгованість по різниці в тарифах становила майже 8,7 мільйона гривень перед теплокомуненерго та понад 1,36 мільйона гривень перед водоканалом. Упродовж опалювального сезону ці борги зросли відповідно до понад 10 мільйонів та понад 2 мільйонів гривень.

Фіщук зауважив, що на сьогодні з’явилася можливість компенсувати частину заборгованостей після того як Кабмін прийняв постанову про повернення різниці в тарифах. Тож теплокомуненерго та водоканал готують відповідні документи. Загалом для Володимира-Волинського передбачають 2 мільйони гривень.

Окрім того, 65% домогосподарств користувалися субсидіями, компенсація котрих здійснюється також за рахунок держави. Тут держава перед містом боргує майже 50,9 мільйона гривень.

«Така ситуація привела до остаточного «вимивання» обігових коштів на підприємствах, і, як наслідок, з’явилася заборгованість по податкових платежах, по енергоносіях і по заробітній платі», – розповів Віктор Фіщук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.