Підлеглих Михаїла звинуватили в рейдерстві

Підлеглих Михаїла звинуватили в рейдерстві
Волинська єпархія УПЦ КП «попросила на вихід» видавництво «Ініціал», яке багато років знаходиться у приміщені поруч із собором.

Уранці 26 травня працівники видавництва «Ініціал» здивувалися несподіваній появі у своєму кабінеті студентів семінарії, які заявили, що прийшли виносити їхні речі. Посилалися на розпорядження митрополита Михаїла. Люди викликали поліцію, бо вважають це рейдерським захопленням, - пише Волинь24.

Директор «Ініціалу» Віктор Федосюк зазначає, що це приміщення вони займають вже 25 років.

«Без попередження прийшли студенти-семінаристи, яких послав митрополит Михаїл, почали виламувати двері й виносити речі на вулицю. На той момент присутні працівники. Нам сказали, що нас викидають, бо ми боремося з українською церквою. Це, до речі, відкрита брехня. Ми це приміщення свого часу відвоювали у Московського патріархату», - пояснює Віктор Федосюк.

Площа кімнати, за яку іде «війна» між «Ініціалом» та Волинською єпархією УПЦ КП, - 80 метрів квадратних.

Раніше «Ініціал» займав 300 метрів квадратних, але звільнив більшість кімнат. Товариство не платить за оренду, натомість оплачує комунальні послуги (світло і воду) за монастир, який поруч. Згідно з договором про співпрацю «Ініціал» також видавав єпархіальну газету.

«Ще митрополит Яків нам дав це приміщення з умовою, що ми його відремонтуємо. Ми вставляли вікна, робили підлогу, стелю... Тут була руїна. Але тут прийшла нова влада і заявляє, що обіцянки, дані попередниками, нічого не варті», - зазначає директор видавництва.

У єпархії інцидент пояснили.

«Сьогодні, 26 травня, у нас відбулося розширення площ монастиря Святителя Василія Великого, який розташований у будівлі на проспекті Волі, 2. Власне кажучи, те, що монастир потребує збільшення площі, давно відомо. Ще у 2016-му році монастир повідомляв про це ТзОВ «Ініціал», який перебуває в одній із кімнат», - розповів керівник інформаційно-видавничого центру єпархії отець Віталій Собко.

За його словами, у єпархії неодноразово просили про те, щоб товариство забрало свої речі. Та вони жодних дій не робили.

«Оскільки користувачем цього приміщення є Волинська єпархія, а власник добровільно не забирає речей, які зберігаються у цій кімнаті, було прийнято рішення винести їх самостійно. На жаль, завершення співпраці у нас складається у не зовсім такому благообразному вигляді, як би хотілося», - наголошує Віталій Собко.

Будівля, в якій розташований монастир, перебуває на балансі єпархії ще з початку 90-х років. Вона потребує ремонту. Для цього є всі необхідні дозволи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
собаке - собачье
Відповісти
Мухаїл ще той "замполіта"!
Відповісти
невже михуил на це способний
Відповісти
Стаття 356. Самоправство

Самоправство, тобто самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій, правомірність яких оспорюється окремим громадянином або підприємством, установою чи організацією, якщо такими діями була заподіяна значна шкода інтересам громадянина, державним чи громадським інтересам або інтересам власника, -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців.
Відповісти
Ну так, не вистачає площі аби здати їх новим орендарям, вже й так скільки здали і кофі кофі, манго, жасмін і т.д....все мало
Відповісти
Останні новини
Підлеглих Михаїла звинуватили в рейдерстві
27 травень, 2017, 18:45