У Луцьку обговорили проблеми атовців. Поліщук не прийшов

У Луцьку обговорили проблеми атовців. Поліщук не прийшов
У Луцьку знову хочуть змінити програму забезпечення житлом атовців, зокрема, й переформатувавши правила формування черги.

Про це повідомили під час круглого столу з представниками громадських організацій та спілок учасників АТО у середу, 7 червня.

На засідання не прийшов виконувач обов'язків міського голови Луцька Ігор Поліщук. Замість нього з'явилися заступники Григорій Пустовіт і Олександр Рачков.

Так, атовців цікавило, яким чином були сформовані списки на співфінансування житла 50 на 50, а також чому в програмі не передбачена черговість надання. Зокрема, в програмі інваліди війни стоять в загальній черзі з іншими учасниками бойових дій. Також, запитували, чому список почав формуватися у 2016 році, а програма почала діяти лише в 2017 році.

Директор департаменту соціальної політики Тетяна Книш розповіла, що в черзі стоять 85 атовців, з них інвалідами війни є 4. Троє стоять в списку нижче 20-го порядкового номеру, а один - восьмий в черзі.

Також вона зазначила, що питання черговості на попередніх зустрічах теж обговорювали. Тоді вирішили, що черговість буде встановлюватися по порядку надходження заяв. Тобто на облік ставили тих, хто приносив звернення першими.

Книш зазначила, що тоді ж вирішили приймати звернення і в 2016 році, допоки програма ще не працювала.

Натомість Олег Кобилинський з Спілки воїнів АТО Волині обурився, що багато військових не отримували вихідних листів і багато бійців не отримали інформації про те, що можна писати заяву на чергу по співфінансуванню.

Тетяна Книш повіл, що першим завжди сповіщують саме Спілку воїнів АТО Волині і він брав участь у всіх обговореннях щодо програми, а тому він мав би знати про це.

Заступник міського голови Олександр Рачков зазначив, що Книш самовільно ніяких рішень не приймала, а саме комісія, членом якої є Кобилинський, і прийняла таке рішення.

Водночас заступник міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що заяви подають з моменту прийняття рішень, що і прописано в програмі. Також він запропонував, щоб учасники АТО дійшли згоди та внесли пропозицію про організацію розподілу.

Голова спілки ветеранів АТО Микола Окуневич висловив припущення, що з постійними пропозиціями та змінами програма не буде працювати.

"Скоро буде жовтень, і 8 мільйонів просто пропадуть, якщо ми не будемо реалізовувати цю програму", - додав він.

Натомість він запропонував спочатку програму "запустити", а вже опісля вносити зміни до неї.

Тетяна Книш зазначила, що більше 20 пакетів документів готово для реалізації програми. А безпосередньо мають документи на руках лише троє.

Під час дискусії щодо долучення до черги добровольців військовий капелан отець Михайло Бучак зазначив, що є загальна черга, і не потрібно рахувати, хто перший отримав УБД. Він запропонував долучити добровольців "місцевого рівня" до загальної черги.

Зрештою учасники зібрання вирішили, що в програму необхідно внести зміни, зокрема, надати першочерговість в програмі для інвалідів війни та сформувати новий список із загальної черги. Також пропонували внести зміну в програму і дати для бійців не 45 днів, як раніше було передбачено, а 20 календарних днів на підготовку документів.

Рішення про зміни в програму розглядатимуть на черговій сесії Луцької міської ради.

Також атовці пропонують збиратися усім спілкам учасників АТО у кожний перший четвер місяця для обговорення проблемних питань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку обговорили проблеми атовців. Поліщук не прийшов
08 червень, 2017, 00:50