Крики, обіцянки та претензії: як Поліщук обіцяв тролейбусникам зарплату

Крики, обіцянки та претензії: як Поліщук обіцяв тролейбусникам зарплату
В.о. міського голови Луцька Ігор Поліщук пообіцяв, що сьогодні, 8 червня, виділять гроші на зарплату працівникам Луцького підприємства електротранспорту.

Це сталося зранку під час зустрічі посадовця з тролейбусниками.

Нагадаємо, сьогодні працівники депо планували не виходити на роботу, оголосивши страйк.

Як пише ВАР, під час зустрічі люди висунули претензії до роботи міської ради. Ледь не в один голос вони почали вимагати виплатити їм зарплату за квітень.

«Ігор Ігорович, майте совість, в мене 3 дітей, а востаннє я зарплату отримувала понад місяць тому? Де мої гроші за квітень? Чи ви думаєте мої діти їсти не хочуть?» – звернулась до Ігоря Поліщука кондуктор тролейбуса.

«Ваші політичні чвари – це ваші справи, ви там з жиру біситесь, а ми їсти не маємо за що. Ми працюємо і живемо на зарплату, а не на відкати, тому ми вимагаємо від міської влади виплати заборгованість працівникам», – наголосив один з працівників.

Натомість Поліщук спочатку критикував директора підприємства Ігоря Грицюка та заявив, ніби міськрада не перерахує кошти поки на посаді перебуває Грицюк.

На обурення людей з приводу такої аргументації, Ігор Поліщук заходився кричати «Помовчіть», не даючи змоги працівникам висловитися.

Після заяви в.о. мера щодо збитковості підприємства та висловлене небажання виділяти гроші з місцевого бюджету тролейбусники здійняли галас. На посадовців посипався шквал звинувачень, тож люди пригадали йому не лише нахабну боротьбу «УКРОПу» за крісло секретаря ради, а й зарплату у 24 тисячі гривень, яка не прирівнюється до 3-4 тисяч гривень, які отримують працівники ЛПЕ.

Також частина працівників заявила, що хто б не був директор комунального підприємства, а місцева влада зобов’язана виконувати свої обіцянки та утримувати підприємство. Тож аргументація нинішніх керманичів міста претензіями до Ігоря Грицюка, на думку більшості працівників, — це звичайні «розбірки з неугодними», які активно веде партія «УКРОП». Це неабияк розізлило Ігоря Поліщука, тож він заходився кричати та перебивати працівників, наввипередки обіцяючи погасити борг по зарплаті за квітень.

«Я обіцяю, зараз, о 8:00 розпочнеться робочий день і я першим ділом дам відповідне розпорядження і вказівку фінансовому управлінню виплатити гроші. Скільки там потрібно?… 1 мільйон 89 тисяч? Вони сьогодні будуть виплачені з бюджету. Я вам це обіцяю», – почав на підвищених тонах переконувати Ігор Поліщук страйкарів.



Таким чином, він запевнив, що зранку фінуправління скерує кошти комунальному підприємству «Луцьке підприємство електротранспорту». Але коли саме ці кошти у вигляді зарплатні надійдуть працівникам — не уточнив.

«Кошти мають пройти через казначейство і лише тоді попадуть на рахунки ЛПЕ. Але як ними розпорядиться ваш директор — то ви вже маєте проконтролювати, чи підуть вони на погашення заробітної плати, чи ще на щось. Але я вам обіцяю — після 8 ранку я буду на роботі і дам доручення», – продовжив вигукувати Ігор Поліщук.

Після цього емоції дещо вляглися і страйкарі пішли на роботу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцька міська рада не може втручатись в господарську діяльність ЛПЕ, але може втручатись в господарську діяльність рекламної компанії та вказувати, яку рекламу розміщувати?
Відповісти
Останні новини
Крики, обіцянки та претензії: як Поліщук обіцяв тролейбусникам зарплату
08 червень, 2017, 10:00