У Луцьк їде Ірванець. Розкаже альтернативну історію України

У Луцьк їде Ірванець. Розкаже альтернативну історію України
У Луцьк приїде письменник Олександр Ірванець.

Альтернативну історію України письменник розповів у своєму романі «Харків 1938», який він привезе до Луцька у середу, 14 червня, - повідомили в об'єднанні Стендаль.

У приміщенні книгарні «Є» автор розповість, чим займаються відомі і не дуже українці у його «дивному новому світі», чому саме на таку історію заслуговує Україна, та як письменник Андрій Хадановіч став президентом Білорусі.

Ідею роману автор виношував 10 років. Ще два роки пішло на роботу над текстом – і ось перед нами абсолютно інша Україна. Книга вийшла друком у видавництві «Laurus».

«Я ніби розмотую заплутаний клубок української історії, - пояснює у одному з інтерв’ю Олександр Ірванець, - У мене там Україна, яка перемогла одразу. Я над цим дуже багато думав. Україна була завеликою, щоб стати державою, і мала дуже сильні проросійські тенденції по містах і на Сході, а в міжвоєнний період ті самі Литва, Латвія, Естонія були незалежними. А у мене в романі Україна, яка вистояла. Зменшена в розмірах, без Волині, Галичини, але вона є. Вона функціонує»

Дізнатися більше про роман ви зможете у середу, 14 червня, о 18:30 у приміщенні Книгарні «Є» (вул. Лесі Українки, 30). Вхід вільний.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьк їде Ірванець. Розкаже альтернативну історію України
10 червень, 2017, 12:19