На Волині батьки загиблого атовця три роки не можуть отримати землю

На Волині батьки загиблого атовця три роки не можуть отримати землю
У Камені-Каширському батьки загиблого учасника АТО Сергія Склезя роками очікують на земельний наділ, право на який їх син здобув ціною свого життя.

Про це пише газета «Полісся».

Відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” учасникам антитерористичної операції надаються, серед інших, такі пільги, як першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва. Однак для багатьох це право залишається лише на папері – через ті ж бюрократичні перепони.

Цю проблему вчергове на одному із останніх сесійних засідань Камінь-Каширської міської ради порушив голова депутатської фракції “Батьківщина” Богдан Калюх.

За його словами, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент України Петро Порошенко нагородив, підписавши відповідний указ 4 червня 2015 року, орденом “За мужність” Сергія Склезя.

Нагадаємо, що Сергій служив на одному з блокпостів Донеччини. 24 листопада 2014-го загинув уночі під час обстрілу терористами з РСЗВ “БМ-21” та мінометів позиції його підрозділу поблизу Ольховатки Донецької області. Він не встиг добігти до укриття.

— Ми запевнили батьків Героя, що надамо їм землю. Але пройшло вже три роки, а ми і досі не спромоглися виконати цю обіцянку. Як ми будемо дивитися в очі цим сивочолим людям, син яких до кінця виконав свій обов’язок перед Вітчизною, — наголосив Богдан Калюх.

Міський голова Василь Бондар запевнив, що міська рада робить все, аби родина загиблого атовця могла отримати земельний наділ в тому місці, де хоче.

Однак суть проблеми в тому, пояснює Василь Іванович, що земля, яку пообіцяли батькам полеглого воїна, була раніше у розпорядженні ДП “Камінь-Каширське лісове господарство”.

— Зараз цю ділянку треба зняти із реєстрації, тобто спочатку повернути в міську раду, а лише потім можна буде її виділити у власність громадянам. Всі необхідні документи вже давно передані у погоджувальні державні структури, тепер справа за лісогосподарським підприємством, — запевнив міський голова.

Секретар міської ради Наталія Бащук додала, що якби стояло питання виділення землі родині загиблого військовослужбовця в якомусь із нових мікрорайонів, то воно давно вже було б вирішене без затримок.
— Але землевпорядник міської ради Володимир Величко нас запевнив, що всі погоджувальні документи вже готові. І що на найближчій сесії це питання поставлять на голосування. І ось тепер ми чуємо нову відмовку. Чому так? — перепитав депутат від "УКРОПу" Петро Герасимик.

На це Володимир Величко відразу дав пояснення, що процедура затягнулася через бюрократичні перепони.

— Ми виготовили проект на цю ділянку, а нам сказали, що треба ще додати технічну документацію на Камінь-Каширський держлісгосп. Саме тому процедура затягнулася в часі, — пояснив Володимир Карпович.

Загалом міські депутати того дня проголосували за виділення учасникам АТО 34 ділянок під будівництво та пообіцяли найближчим часом забезпечити ще воїнів, які вже написали заяви в міську раду та стоять у черзі. Всім їм надано наділи в районі села Олексіївка за умови, що атовці утворять свій будівельний кооператив та будуть брати дольову участь у фінансуванні будівництва комунікацій. Після чого міськрада планує зарезервувати землю лише для жителів міста.

Адже, як з’ясувалося, на сьогодні в місті роздано вже більше двох сотень ділянок воякам АТО. Більшість з них – мешканці сіл. Більшість із них, як правило, будуватися не поспішають. Ті, хто вже отримав ділянки, вже подають оголошення про їх продаж. Тож, як справедливо відзначили депутати, якщо так буде чинитися і далі, то для вояків, уродженців міста, землі може не залишитися.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
прийде час - і батькам дадуть.
Відповісти
Останні новини
На Волині батьки загиблого атовця три роки не можуть отримати землю
13 липень, 2017, 10:05