Гроші лежать на депозитах, а ми з простягнутою рукою просимо кошти на зарплати, - Гунчик

Гроші лежать на депозитах, а ми з простягнутою рукою просимо кошти на зарплати, - Гунчик
Голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що на депозитах місцевих бюджетів знаходиться 1 млрд гривень. Натомість місцева влада просить 40 млн грн із держбюджету на виплату зарплат медикам і освітянам.

Про це йшлося сьогодні, 7 серпня, під час оперативної наради в ОДА, - пише Волинь24.

Зі слів заступника департаменту фінансів облдержадміністрації Володимира Селедця, держава збільшила субвенцію для області, однак коштів на деякі потреби все одно не вистачає, зокрема, на виплату зарплат працівникам бюджетної сфери.

«Як би ви себе вели, якби до вас звернувся представник виконавчої влади області з проханням виділити кошти з держбюджету, якщо на депозитних рахунках місцевих структур влади лежить 1 млрд грн?

Це добре, що ми заощаджуємо кошти. Але гроші просто лежать на депозитах, а ми з простягнутою рукою їдемо в Кабмін просити гроші на доплату зарплат на освіту і медицину», - зазначив голова ОДА Володимир Гунчик.

Він наголосив, що «не закликає всіх зняти кошти з депозиту і побігти їх там кудись тратити», але потрібно враховувати реальні статті доходів і витрат.

«Держава при формування бюджетної політики може підійти більш скрупульозно до цього питання. Місцеві структури влади десь там занизять витрати, а потім починається в ручному режимі оцей дільож.

Сформований на початку року бюджет ділити тяжкувато, а перевиконання завжди ділити легше. Перевиконання не завжди направляється на ті статті, які є важливими», - додав очільник Волині.

Він закликав проаналізувати ситуацію і врахувати всі проблемні питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гроші лежать на депозитах, а ми з простягнутою рукою просимо кошти на зарплати, - Гунчик
07 серпень, 2017, 13:18